Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin göreve geldiği Aralık 2021 yılından bu yana Türkiye’nin bütün ekonomik göstergeleri altüst olurken, enflasyonu düşürme sözü de hayal oldu. Nebati, katıldığı bir TV programında “Enflasyonu kontrol altına aldık. Aralık ayından itibaren baz etkisiyle düşmeye başlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza da sizi de söz veriyorum. Aralık ayından itibaren enflasyon düşüşünü hissede hissede gideceğiz. Sizi seçime de o noktada götüreceğim” diyerek dile getirdiği sözünü tutamadı. Tutamadığı gibi enflasyon neredeyse ikiye katlandı. Nebati’nin göreve geldiği aralık ayında enflasyon yüzde 36.08’di. Aradan geçen yaklaşık 6 ayda enflasyon yüzde 117.9 artarak yüzde 78.62’ye yükseldi.
Nebati’nin 27 Aralık 2021 tarihinde a Haber'de “Heyecanlanıyorum. Hani hep hayal edersiniz ya, bir uyusam da 6 ay sonra uyansam diye. Türkiye çok farklı noktalara gidecek, çok” sözleriyle dile getirdiği hayali, o günden bu yana her gün farklı bir zamla uyanan vatandaşların kabusu oldu. O günden bu yana geçen yaklaşık 5.5 ayda Türkiye’nin ekonomik göstergeleri tepetaklak olurken, halk başta enerji ve gıda ürünleri olmak üzere iğneden ipliğe ardı ardına gelen zamlarla nefes alamaz hale geldi.
halktv.com.tr
Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını spam hesaplar yüzünden feshetti33 izlenme
Dünyada şu ana kadar açıklanan en yüksek 2. enflasyon: Zimbabve birinci Türkiye ikinci!48 izlenme
79 yaşında çalışmak zorunda kalan işçi çatıda hayatını kaybetti29 izlenme
Maksat cepleri dolsun görev bulunur!106 izlenme
Şaka değil: TCDD’nin hedefi 4 milyar TL zarar!34 izlenme
İnönü'ye büyük ayıp!1027 izlenme
‘Bay Kemal’in Tahtası’ndan yeni video 'Gıdada çok büyük devrim geliyor!'52 izlenme
Ümit Özdağ'ın Şam ziyareti öncesi Suriye vizeyi iptal etti35 izlenme
Mehmet Şimşek imzaladı, yeni ücretler belli oldu: Kim, ne kadar zamlı maaş alacak?
İsmail Saymaz'la Merve Şebnem Oruç arasında yandaş gerginliği! 'Sen yandaşsın! Bu gücü nereden alıyorsun'
İnönü’nün torunundan Erdoğan’a fotoğraf tepkisi "Namusluların da en az namussuzlar kadar cesur olmasına ihtiyacımız var!"
İmamoğlu'na açılan yeni dava: 2 yıla kadar hapsi isteniyor