New York Times, "Türkiye'de muhalefet enerji dolu: Ateş çoktan yanıyor" başlığıyla bir haber yayınladı. Gazetenin Türkiye'deki muhabirlerinin imzasıyla yayınlanan haberde, "Hükümet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük siyasi rakibini tutuklandıktan sonra muhalefetin destekçileri savaşa yolu buluyor" denildi.
Haberde CHP'nin mitingler düzenlediği, boykot çağrıları yaptığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanında olduğunu her fırsatta duyurduğu aktarılırken, üniversitelerde öğrencilerin bir araya geldiği aktarıldı.
New York Times'taki haberde, "Üniversitelerde öğrenciler protestoları yönetmek ve yaymak için konseyler oluşturdular, çevik kuvvet polisi ve biber gazıyla başa çıkmak için ipuçları paylaştılar. Türkiye'de on yıldan uzun bir süredir yaşanan en büyük siyasi protesto dalgasının bir parçası olan bu çabalar, hükümetin 19 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük siyasi rakibi Ekrem İmamoğlu'nu tutuklamasıyla ivme kazandı" denildi.
New York Times'taki haberde, "Erdoğan hükümeti de bu tepkileri bastırmak için aynı ölçüde geniş önlemler aldı. Ancak baskılar muhalefet destekçilerini sindirmek yerine onlara enerji veriyor gibi görünüyor" denilirken gazeteye konuşan 24 yaşındaki bir ODTÜ'lü öğrencinin, "Forumlarda ve toplantılarda herkes bunun sadece İmamoğlu ile ilgili olmadığını söylüyor. Ateş çoktan yakıldı" sözlerine de dikkat çekildi.
Analizde, "Ancak yeni başlayan protesto hareketinin ivmesini ne ölçüde sürdürebileceği ve hükümeti rotasını değiştirmeye ikna etmeyi ya da zorlamayı ne ölçüde başarabileceği belirsizliğini koruyor" yorumu da yapıldı.
New York Times, "Türkiye resmi olarak demokratik bir cumhuriyet fakat yabancı yetkililer, uzmanlar ve birçok Türk, Erdoğan'ın son yıllarda ülkeyi otokrasiye çevirdiğini söylüyor" yorumunu yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dönem daha görevde kalmak isteyebileceğine dikkat çekildi.
Gazeteye konuşan ODTÜ'lü öğrenci birçok arkadaşının gözaltına alındığını söylerken, "Öğrenciler mahkemeye güvenmiyor ve ülkenin nereye gittiğinden endişeliler" dedi.
Nefes
'Bu terbiyesize haddini bildirecek savcı yok mu?'5611 izlenme
Bunu yazan Sabah'ın Başyazarı! Türkiye'de adalet yok!31099 izlenme
Ateşkes ilanından sonra İran ve İsrail arasında olanlar Trump’ı çileden çıkardı: “İsrail ve İran ne yaptığını bilmiyor!”17 izlenme
Kulis: AKP, Ankara'da olanlardan endişeli16 izlenme
En çok şikâyet edilen bakanlıklar belli oldu! Vatandaşın derdi adalet14 izlenme
Tarım Bakanı 300 tır et'in 'ihalesiz' ithal edildiğini kabul etti ! Soruyu soran muhabire de çıkıştı !157 izlenme
İmamoğlu'nun duruşmalarına 'özel ayar' geldi! Artık tüm kontrol onlarda13 izlenme
Mahkemeden Enis Berberoğlu kararı! Mahkeme bu kez karara uydu45 izlenme
Kanada ve Hindistan arasındaki diplomatik kriz büyüyor: Yeni Delhi yönetimi vize hizmetlerini askıya aldı
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 20.962 yeni vaka tespit edildi, 29.327 kişi sağlığına kavuşurken, 271 kişi hayatını kaybetti!
Canan Kaftancıoğlu, Erdoğan'ın o sözlerini kaçak göçmen görüntüleriyle paylaştı: "Montaj, dublaj yok, doğru!"
Erdoğan'a bir şok daha! Son anket: Halkın yüzde 57'si istiyor!