New York Times, "Türkiye'de muhalefet enerji dolu: Ateş çoktan yanıyor" başlığıyla bir haber yayınladı. Gazetenin Türkiye'deki muhabirlerinin imzasıyla yayınlanan haberde, "Hükümet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük siyasi rakibini tutuklandıktan sonra muhalefetin destekçileri savaşa yolu buluyor" denildi.
Haberde CHP'nin mitingler düzenlediği, boykot çağrıları yaptığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanında olduğunu her fırsatta duyurduğu aktarılırken, üniversitelerde öğrencilerin bir araya geldiği aktarıldı.
New York Times'taki haberde, "Üniversitelerde öğrenciler protestoları yönetmek ve yaymak için konseyler oluşturdular, çevik kuvvet polisi ve biber gazıyla başa çıkmak için ipuçları paylaştılar. Türkiye'de on yıldan uzun bir süredir yaşanan en büyük siyasi protesto dalgasının bir parçası olan bu çabalar, hükümetin 19 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük siyasi rakibi Ekrem İmamoğlu'nu tutuklamasıyla ivme kazandı" denildi.
New York Times'taki haberde, "Erdoğan hükümeti de bu tepkileri bastırmak için aynı ölçüde geniş önlemler aldı. Ancak baskılar muhalefet destekçilerini sindirmek yerine onlara enerji veriyor gibi görünüyor" denilirken gazeteye konuşan 24 yaşındaki bir ODTÜ'lü öğrencinin, "Forumlarda ve toplantılarda herkes bunun sadece İmamoğlu ile ilgili olmadığını söylüyor. Ateş çoktan yakıldı" sözlerine de dikkat çekildi.
Analizde, "Ancak yeni başlayan protesto hareketinin ivmesini ne ölçüde sürdürebileceği ve hükümeti rotasını değiştirmeye ikna etmeyi ya da zorlamayı ne ölçüde başarabileceği belirsizliğini koruyor" yorumu da yapıldı.
New York Times, "Türkiye resmi olarak demokratik bir cumhuriyet fakat yabancı yetkililer, uzmanlar ve birçok Türk, Erdoğan'ın son yıllarda ülkeyi otokrasiye çevirdiğini söylüyor" yorumunu yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dönem daha görevde kalmak isteyebileceğine dikkat çekildi.
Gazeteye konuşan ODTÜ'lü öğrenci birçok arkadaşının gözaltına alındığını söylerken, "Öğrenciler mahkemeye güvenmiyor ve ülkenin nereye gittiğinden endişeliler" dedi.
Nefes
Erdoğan’ın afişleri sonrası Almanya’dan yeni karar30 izlenme
İmamoğlu'ndan AKP'ye LGS tepkisi: "Sizin döneminizde hiç çalınmamış gibi konuşuyorsunuz"14 izlenme
İşe gitmeyen 12 kişiye devletten maaş! MHP'li isim ortaya çıkardı, AKP'liler çılgına döndü!94 izlenme
Erdoğan'ın tehdit ettiği Hatay'da AKP, öğrencileri hamal yaptı30 izlenme
Narin cinayetinden yeni detaylar: Dereye yakın noktada 50 dakika beklemiş74 izlenme
Ekvador'da rotası Türkiye olan gemide muz konteynerleri içinde 189 bin 620 doz kokain ele geçirildi!45 izlenme
TCDD'nin zararı dudak uçuklattı!49 izlenme
İsrail'in Cenin kentine düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli Hayatını Kaybetti35 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Kul hakkı yiyene oy vermeyin"
Vapurda Türk kızının göğüslerini çeken Arap sığınmacı Sedat Peker'e şikâyet edildi!
Yurtta tasarruf, Amerika'da israf: AKP 600 oyu bulunan Washington’da iki ayrı bina satın aldı, 11 milyon dolar ödendi!
Seçil Erzan’ın kırdığı telefondaki Arda Turan'la mesajlaşmaları ortaya çıktı: "Sana imzasız kayıtsız 15 milyon dolar nakit akışı sağladım"