Odatv'den Eneshan Solmaz'ın haberine göre; Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi’nde temizlik işçisi olarak işe başlayan ve 4 yılda, önce öğretim görevlisi, ardından Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilen Cemal Saygın hakkında cinsel istismar iddiası ortaya çıktı.
Bir üniversite çalışanı, Cemal Saygın’ın, kendisine kadro vaadinde bulunup, fotoğrafları ile şantaj yaptığını öne sürdü. Ayrıca Cemal Saygın’a ait olduğu belirtilen bir numaradan gelen mesajları da ifşa etti.
Cemal Saygın’ın attığı öne sürülen mesajlar şu şekilde:

İddiaların odağındaki Cemal Saygın, “video montajla yapılabilir, hukuki yollara başvurdum ve konuşmak istemiyorum” dedi.
ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili olarak Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne memur olarak alınan 54 kişiye halk eğitim üzerinden TÜGVA kanalıyla sertifikalar aldırılıp iş ilanı çıkarttırıldığını öne sürdü. Adem, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bu sertifikalara uygun ilana çıkıyor sonra da ilana uygun belirlenen kişiler üniversiteye memur olarak alınıyor, yani TÜGVA’lı 54 kişi üniversite de memur olarak görev başı yapıyorlar” dedi.
CHP’li Erhan Adem, 19 Aralık’ta yaptığı basın toplantısında ayrıca Cemal Saygın’ın da bu şekilde işe girdiğini öne sürmüş ve şu ifadeleri kullanmıştı:
“Şu an Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde özel kalem müdürü olarak görev yapan Abdurrahim Cemal Saygın, 2018’de temizlik işçisi olarak göreve başlıyor. 2020’de üniversitede derse girerek öğretim görevlisi yapılıyor. Yine aynı uygulama. 2022’de özel kalem müdürü olarak atanıyor. Torpil ve hülle düzeni burada da işletiliyor. Üniversiteye hoca olmanın bir saygınlığı kalmıyor. Siyaset kanalı devreye giriyor bu durum üniversitedeki hocalar arasında infial yaratıyor.”
Bir videoyla teğmenlerin üstünü çizenler bu görüntüleri iyi izlesin20 izlenme
AFAD bir skandala daha imza attı!24 izlenme
Barış Pınarı Harekâtı’nda bir acı haber daha!181 izlenme
Özhaseki'den 'FETÖ' itirafı: Çay içmiş, fotoğraf çekmiş bunlar bir şey değil!419 izlenme
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin fark ödemeleri 6-7 Şubat'ta yapılacak20 izlenme
#deprem'de hasar gören 2 yıllık plazada çalışan vatandaş isyan etti! 'Resmen bizim canımızla oynamışlar!'97 izlenme
Kızılay'dan bir skandal daha: ‘Dünya kan bağışı rekortmeni’ni savcılığa verdiler!31 izlenme
Pirzola, Meclis kürsüsünde: "AKP kiloyu gram yaptı"39 izlenme
CHP'den HSK'ya tanık şikâyeti: Savcılar hakkında işlem yapılması istendi
Artvin'de sahibini ısıran köpeğin kuduz olduğu ortaya çıktı! 3 köy karantina altına alındı
Almanya'da tutuklu Türk gazeteciler serbest bırakıldı
Depremde kullanılacak askeri alanlar lüks konutlarla dolduruluyor