İstanbul'da yaşayan Nuri Başkapan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde sarf ettiği sözleri nedeniyle, "Cumhurbaşkanlığınızı tanımıyor ve kabul etmiyorum" diyerek ihtarname göndermek istedi.
Noter polis çağırdı. Gözaltına alınan Nuri Başkapan'a 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten işlem başlatıldı.
Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin 'in haberine göre, İstanbul’da yaşayan Nuri Başkapan, Sarıyer 2’nci noterliğine giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ihtarname göndermek istedi.
Erdoğan’ın daha önce sarf ettiği, ‘İllet, zillet…’ gibi sözleri nedeniyle Başkapan, “Cumhurbaşkanlığınızı tanımıyor ve kabul etmiyorum” dedi. Ancak noter çalışanlarının çağırdığı polisler Başkapan’ı gözaltına alarak ‘Cumhurbaşkanına hakaret etmekten’ işlem başlattı.
Başkapan, Erdoğan’a göndermek istediği ihtarnamede, ‘tarafsız bir cumhurbaşkanı gibi davranmadığını’ ileri sürdü. Erdoğan’ın, seçim döneminde sık sık kullandığı, ‘İllet, zillet…’ gibi sözleri kabul etmediğini ifade eden Başkapan bunları yazıya dökerek Erdoğan’a, “Cumhurbaşkanlığınızı tanımıyor ve kabul etmiyorum” dedi. Noter ise bu ihtarnameyi Erdoğan’a gönderemeyeceklerini Başkapan’a iletti. Başkapan, “O zaman bana bunu yazıyla bildirin” deyince noter, polis çağırdı.
Olay yerine gelen polisler, Başkapan’ı Sarıyer Polis Karakolu’na götürdü. Emniyete götürülen Başkapan hakkında , ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ işlem başlatıldı. Başkapan da bu durumda tepki göstererek, “Hakaret etmedim. Bir vatandaş olarak Cumhurbaşkanına ihtarname çekmek istedim. Bunun gerekçeleri de ihtarnamede yazılı” diyerek kendisini savundu. Konuyla ilgili emniyet, savcılığa bilgi verdi. Burada ifadesi alınan Başkapan, savcılık talimatıyla saatler sonra serbest bırakıldı.
İfadesi alınan Başkapan, buradaki görevlilere, “Bana, verdiğim ifanın bir tutanağının teslim edilmesini istiyorum” dedi.
Bunun yasal bir zorunluluk olduğunu söyleyen Başkapan’ı kolundan tutan görevliler ifade tutanağını Başkapan’a vermeyerek karakoldan dışarı çıkardı. Duruma tepki gösteren Başkapan, “Bu ihtarnameyi işleme koyacak, işini korkmadan yapacak bir noter arıyorum” diye konuştu.
Özgür Erdursun kimlerin düşük emekli maaşı alacağını açıkladı18 izlenme
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Katar'ın Ulusal Günü'nü kutladı!112 izlenme
Suriye'de gizlenen bilgiyi BM açıkladı: Halep ve İdlib'den 48 bin 500 kişi yola çıktı20 izlenme
Tamer Karadağlı'nın işaret ettiği 12 hocanın görevine son verildi iddiası11 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan yeni paylaşım: "Kent Lokantaları milletin saraylarıdır"18 izlenme
İstanbul’un en değerli bölgesindeki eski kışla arazisi konut imarına açıldı45 izlenme
AKP'li belediyede 'zabıtalıktan daire başkanlığına' yükseldi, kasasından milyonlar çıktı!51 izlenme
Hukuksuzca cezaevinde tutulan milletvekili Can Atalay, yemin için çağrıldı: 'Silivri'de esir tutulduğu için şu anda yemin edemiyor'47 izlenme
Kanal İstanbul güzergâhındaki dev arazi imara açıldı
Nebati enflasyon rakamlarından kendisine başarı çıkardı: 'Attığımız isabetli adımların etkisiyle...'
Cüzdan küçük banknotlarla dolacak, halk parasını fazla sanacak!
Dipsiz Göl’ün kurutulmasında Danıştay, valinin soruşturulmasına izin verdi!