7 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğini savunan, kadın ve erkeğin asansörde halvet olabileceğini iddia eden, baharat, et, kakao ketçap gibi gıdaların ‘şehvet uyandırıcı şeyler olduğunu’ iddia eden, yorgandan tahrik olan Nurettin Yıldız’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan sert tepki gösterdi.
İsim vermeden Yıldız’ı eleştiren Erdoğan, din adına ortaya çıkarak kadınlar hakkında İslam’da yeri olmayan içtihatta bulunan kişileri ‘marjinaller’ olarak nitelendirerek “İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam’ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız. Beni birçok hocaefendi tefe koyacak ama o ayrı mesele” dedi.
FETÖ hatırlatmasında bulunan ve Diyanet’i daha etkin olmaya çağıran Erdoğan “Din İşleri Yüksek Kurulu’nda çok çok vasıflı. Bütün ilim dallarında yetkis sahibi olan hocalarımız var. Birçok, bütün bu hocalarımız ne iş yapıyorlar. Niçin bu alanı bu adamlara kaptırıyorlar. FETÖ olayı da böyle oldu. Söyledik söyledik sonunda bir şura yaptırdık. Asıl konuşması gereken konuşmayınca meydan FETÖ’ye kaldı. FETÖ’nün arkasından gelen maalesef tiplere kaldı. Onların da vasıfları ortada. FETÖ’nün kalitesi vasfı ortada, arkasından gidenler onlar ondan daha da geri.” diye konuştu.
Erdoğan’ın sözleri sonrası gözler yeniden Nurettin Yıldız isimli şahsa çevrildi.
Sosyal Doku Vakfı kimliği ile faaliyetlerini sürdüren Nurettin Yıldız’ın cemaatinin 2007’den beri etkin olduğu biliniyor. Vakfın sitesinde Yıldız ve faaliyetleri hakkında şu ifadeler yer alıyor “2007 yılından itibaren “Sosyal Doku” adıyla çevresini genişletmeye ve kitlelere İslam'ın mesajını “ümmet olma” şuuru ile ulaştırmaya başlamıştır. Sosyal Doku, hem dernek hem de vakıf kimliği altında onlarca vakıf, dernek ve gönül birlikteliğini bünyesinde barındırmaktadır. Sosyal Doku, ilk günlerinden itibaren Nureddin Yıldız hocamızın etrafında kümelenen ve gecesinigündüzünü hizmete adamış bir grup gencin gayreti ile çalışmalarına başlamış, şu an yaptığı eğitim ve irşat çalışmaları ile hizmetlerine devam etmektedir.”
Sosyal Doku Vakfı, çalışmalarında ise şu temel karakteri esas aldığı savunuluyor;
1) “İşi vaktinden çok olan” ve “işi, meşgul insanın bitireceğine inanan”
2) Hedef ve hayalleri olan
3) Hayatı, ‘denge' üzerinden kurgulayan
4) Ümmeti Muhammet'ten olmayı, hazların en büyüğü kabul eden
5) Gerçekçi ve pratik düşünen
6) Çalışmalarını paraya tahvil etmeyen
7) Plan, program ve istişare endeksli çalışan
8) Allah'ın kullarına bahşettiği tabii güzellik ve imkânları değerlendirmesini bilen
9) Bağlıları arasında makam, mevki ve statü farklarını ayrımcılık konusu yapmayan
10) Mus'ab bin Umeyr'in “Adanmış İnsan” örnekliğini çalışmalarına rehber edinen
Vakıf, 81 ilde özellikle gençler üzerinde yoğun faaliyet gösteriyor. Ortaokuldan, üniversiteye kadar on binlerce öğrenciye ulaşan örgüt, düzenlediği yatılı kamplan ve seminerle de yeni müritleri kazanmaya çalışıyor. Her ne kadar vakfın sitesinde “Her hangi bir şubemiz yoktur” denilse de, cemaatin çeşitli STK’lar adı altında faaliyetlerini sürdürdüğü gözleniyor. Vakıf; bağış, zekat adı altında da maddi yardım kabul ediyor.
Son olarak Yıldız, konuşmalarının yayımlandığı bir TV kanalı kurdu. Vakfının sitesinden ‘kuruluşu’ duyurulan TV, şimdilik internetten yayın yapıyor.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/nurettinyildizsimdidetvkurdu2276247/