Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD)'nin yayımladığı istatiğe göre bağlı ülkeler arasındaki üniversite mezunu işsizler duyuruldu.
1997 2021 yılları arasında yapılan araştırmada Türkiye 2004 yılı sonrası işsizlik oranı en yüksek ülke olarak uzun süre listenin başında yer alıyor.
2009 yılından sonra gerilemeye başlarken 2022 yılında yüzde 9.4'lük bir oranla yeniden listenin başına çıkıyor.
HANGİ ÜLKELER OECD KAPSAMINDA YER ALIR
OECD’nin 2021 yılı itibarı ile 37 üyesi mevcuttur. Örgütün bünyesinde yer alan 20 ülke kurucu üye statüsündedir. Türkiye, ABD, Fransa, Kanada, Avusturya, İngiltere, Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda, İsveç, İspanya, Portekiz, Norveç, İzlanda, İsviçre, Danimarka, Yunanistan, İrlanda ve Lüksemburg OECD kurucu üyeleridir. Kurucu ülkelere daha sonra Japonya, Güney Kore, Finlandiya, İsrail, Letonya, Kolombiya, Litvanya, Avustralya, Estonya, Yeni Zelanda, Çekya, Macaristan, Slovenya, Polonya, Kosta Rika, Şili, Slovakya ve Meksika katılmıştır. OECD kapsamında örgüte üye ülkelerin yanı sıra üye olmayanlar da yer alır. OECD’nin amaçları üye ülkelerin bu ilkeler doğrultusunda güçlenmesine katkı sağlar. Bununla birlikte örgüte üye olmayan ülkelere de yardımda bulunan OECD, tüzüğündeki ilkeleri tanıtarak bu ülkelerdeki ekonomik ve sosyal anlamda refah düzeyinin artırılmasını destekler.
Odatv.com
'Geri zekâlıya anlatır gibi anlatıyoruz' diyen Bakan Tekin'den geri adım
Egemen Bağış'tan sonra İBB’den bir şoför skandalı daha! Haşimi’nin şoförü de İBB’den karşılanmış!
Hastaya rapor verilemiyor, meclise turkuvaz halı alınıyor!
Maslak Metrosu’nda İmamoğlu izdihamı!
AKP'li vekil, Adalet Bakanı'ndan çocuk istismarcıları için af istedi!
ABD'de iç savaş sesleri: Cumhuriyetçi eyaletler Biden'a karşı ayaklandı, aşırı sağcılar da harekete geçti
Kuru incir skandalına bir ülke daha eklendi: Türkiye'den alındı, aflatoksin çıktı
Yargıtay 9 Anayasa Mahkemesi üyesi için harekete geçti
İşsizin parasını böyle erittiler!
Sahneye çıkartılıp Kılıçdaroğlu'na hakaret ettirilen çocuğun ailesinin bilinmeyenleri
Dev ihalede rakipsiz bırakıldı, oyun ihalesi AKP’li isme kaldı!
Adana'da 2 aydır maaş alamayan işçiler eylem yaptı: Fabrika "sabır ve anlayış" istedi
Sedat Peker işaret etmişti: Rekor kokaine istenen ceza belli oldu!
CHP ayağa kalktı, Mansur Yavaş profil fotoğrafını değiştirip hesabı devretti