ANKA Haber Ajansı'ndan Özge Zaim'in edindiği bilgilere göre, Eskişehir Alpu’da, bir ortaokulda müdürlük, bir imam hatipte ise müdür vekilliği görevlerini yürüten M.K.’nin “kız öğrencileri taciz ettiği” iddia edildi. Alpu Kaymakamı’nın rehber öğretmenlere talimatı üzerine kız öğrenciler ile görüşüldüğü ve taciz iddialarının bu şekilde ortaya çıktığı öğrenildi. İddialar üzerine konunun savcılığa taşındığı ve M.K.’nin tutuklandığı belirtildi.
M.K.’nin geçmişte de Sivrihisar ilçesinde bir okulda müdürlük görevini yürütürken eski öğrencisini kaçırdığı ve hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlamalarıyla soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.
KADIN KAYMAKAM UYARDI: "HALEN OKUL MÜDÜRܨ OLARAK GÖREV YAPMAYA DEVAM ETMEKTE ÖĞRENCİLERE TEHLİKE ARZ ETMEKTEDİR"
Alpu Kaymakamlığı tarafından Eskişehir Valiliği İl İdare Kurulu’na konuyla ilgili uyarı yazısı gönderildiği de ortaya çıktı. Kaymakam Kübra Karaalioğlu tarafından 2 Şubat’ta gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:
İKİ OKULA BİRDEN MÜDÜR OLARAK ATANDI
M.K.’in evli olmasına rağmen geçmişte Sivrihisar Dümrek Ortaokul müdürü iken, 19 yaşındaki eski kız öğrencisini kaçırdığı ve ailesinin şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Mutlu, Kaymakamlığa şu yazıyı göndermişti:
Dümrek Ortaokulu Müdürü M.K. müşteki R.D.’nin 19 yaşındaki kızı İ.D. ’yi kaçırarak zorla alıkoyması iddiaları ihbar kabul edilerek ilgili hakkında inceleme soruşturma yapılabilmesi için il Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Maarif Müfettişi görevlendirilmesi istenmiştir. Soruşturmanın selameti açısından ve eğitim öğretimin olumsuz etkilenmemesi için adı geçen personelin onay tarihinden itibaren görevden uzaklaştırılması tedbirinin uygulanması müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.
Dümrek’teki olay sonrası hafif disiplin cezasına çarptırılan ve iktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen'in üyesi olan M.K., 3 Eylül 2021'de Alpu’da, birisi vekaleten de olsa iki okula yönetici olarak atandı.
Atatürk büstünün yanına çöp konteynırı koydular!173 izlenme
Cami yapımı için Kent Ormanı’nda ağaç kesimine tepki: ‘Rektörün görevi cami yapmak değil, bilimsel eğitimdir’31 izlenme
Diyanet başkanı suspus ‘fesli’den açıklama üzerine açıklama!230 izlenme
Bu durumdalar çünkü Atatürk gibi bir liderleri yok ve olmadı ! Sonunda herkes anlayacak !401 izlenme
Uyarılara rağmen nehir kıyısına kurulan çadır kent tahliye edildi, 125 milyon lira boşa gitti37 izlenme
Yenilik Partisi lideri Öztürk Yılmaz'a saldıran zanlı yakalandı21 izlenme
Bu video paylaşımından sonra Dilan Polat, Engin Polat çiftine ve aile bireylerine uyuşturucu soruşturması başlatıldı112 izlenme
Hazine rekor faizle borçlandı23 izlenme
Suriyeliler geri dönecek mi? Eski AKP'li isim endişeli!
Erdoğan'ın madenci tekmeleyen müşaviri AKP'den aday!
Emekli Deniz Kurmay Albayı Türkşen, Yaycı'nın istifasında Hulusi Akar'ı işaret etti
Çeşme'de yurttaşlar "halk plajı" için ihaleye girdi: "Kıyıların kiralanması Anayasa'ya aykırı"