Operatörlerin sabit internet ve mobil aboneliklerde uyguladığı yüzde 300’e yaklaşan zamlar, taahhütleri sona eren kullanıcılar arasında büyük tepkiye yol açtı. Sosyal medya üzerinden geniş yankı bulan bu zamlar, özellikle uzun süreli taahhütlere verilen fiyat garantilerinin anlamsız hale geldiği eleştirilerine neden oldu.
Önümüzdeki 24 ay için kümülatif enflasyon beklentisinin yaklaşık yüzde 51 olduğu bir dönemde, operatörlerin ileriye yönelik gelir garantisi sağlayan taahhütlerine bu denli yüksek zam yapmaları dikkat çekti.
Ağustos 2022 ile Ağustos 2024 arasındaki iki yıllık enflasyon oranı yüzde 141,5 olarak gerçekleşmişken, operatörlerin yaptığı zamlar bu oranı da önemli ölçüde aştı. Vatandaşlar, bu zamların yalnızca geçmiş enflasyonu değil, aynı zamanda gelecek dönemin enflasyon beklentilerini de peşinen faturalara yansıttığını ve bu durumun bütçelerini zorladığını dile getirdi.
Özellikle, taahhüt sürelerinin uzatılmasıyla müşterilere sağlanması gereken fiyat avantajının ortadan kalktığına dikkat çeken tüketiciler, operatörlerin bu adımını haksız buluyor. Zamların bir anda ve toplu şekilde uygulanması, birçok kişi için öngörülemez bir mali yük getirdi. Hem mobil hem de sabit internet hizmetlerine yönelik gelen bu fahiş fiyat artışları, artan hayat pahalılığı karşısında vatandaşların bütçesini daha da zorlamaya başladı.
Sözcü
Türk tarımı en kötü dönemini yaşıyor: Yabancı çiftçiye 126 milyar dolar!53 izlenme
İBB Bilimsel Danışma Kurulu’ndan kritik uyarı: 1 milyon kişiyi aşacak86 izlenme
KKTC’de skandal 10 Kasım kararı!120 izlenme
‘Çav Bella’ provokasyonunda tutuklanan Banu Özdemir’in avukatı: Tutuklamak için suçlamayı değiştirdiler81 izlenme
AKP'li Birinci, Atatürk düşmanı babasının izinde!59 izlenme
O konteynerde keyif sürdü vatandaş soğukta dondu!27 izlenme
Ülkeyi ayağa kaldıran görüntüler: Polonya'da bir plajda 4 mülteci küçük kız çocuklarını giyinme kabininde videoya çekerken yakalandı48 izlenme
20 bin çalışanı olan Kösereisoğlu: Asgari ücret az, bakanlığa başvuracağız132 izlenme
Bahçeli'nin çıkışından sonra tecridi kaldırma adımı! Ömer Öcalan'a görüşme izni
Atatürk'ün yayımlanmayan röportajı ortaya çıktı!
Emekli yurttaş, Ekrem İmamoğlu’nun önünü kesti dert yandı: “Perişan haldeyiz, 7500 TL maaş ile kira bile ödeyemiyoruz”
'Markette sütün litresi 21 liraya çıkabilir'