TEMMUZDA NE KADAR ZAM ALDILAR?
Memur ve memur emeklisi için yılın ilk 6 ayı baz alınarak açıklanan Temmuz zammı yüzde 41,69 olmuştu.
MERKEZ'E GÖRE ZAM ORANI YÜZDE 18.27
Memur ve emeklinin ocak zammına ilişkin ipuçları gelmeye devam ediyor. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 66.80 oldu. Bu orana göre yılın ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 17.17 olarak gerçekleşiyor. Böylece memur ve memur emeklisini zammı yüzde 18.27 olacak.
EN DÜŞÜK MAAŞ NE KADAR OLACAK?
Yüzde 18.27 artış tahminine göre en düşük memur maaşı 9 bin 105 liradan 10 bin 768 liraya, en düşük memur emeklisi maaşı6 bin 78 liradan 7 bin 188 liraya çıkacak.
MAAŞ ZAMMI SENARYOLARI
Memur maaşları ve emekli memur aylıkları ise enflasyon olasılıklarına göre şöyle artacak:
Yıllık enflasyon Maaş artışı
Yüzde 65,2 Yüzde 17,13
Yüzde 70,5 Yüzde 20,87
Yüzde 73,7 Yüzde 23,17
Yüzde 78,6 Yüzde 26,62
REFAH ZAMMI OLACAK MI?
Enflasyonda özellikle son bir yılda yaşanan yüksek artış dolayısıyla ücretlilerin alım gücü azaldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla enflasyonun maaşlarda yarattığı tahribatı gidermek amacıyla refah zammı yapılması için çalışma yürütüldüğü bir süre önce kulislere yansıdı. Memur maaşlarına bu yılın ocak ayında yüzde 5 toplu sözleşme zammı yapılacak iken yüzde 2,5 oranında ilave artış yapılmıştı. Benzer bir artışın gelecek yıl ocak ayında da yapılması bekleniyor.
AKP hükümetleri döneminde 2003, 2004, 2005, 2010 ve 2011 yıllarında emekli aylıklarına refah payı zammı yapıldı. Refah zammı 2003 yıllında seyyanen artış şeklinde gerçekleşirken, diğer yıllarda genellikle düşük aylıklara daha yüksek olmak üzere oransal artış şeklinde yapıldı.
Bu yıl 3 bin 500 lira olarak belirlenen en düşük emekli aylıklarının da gelecek yıl yükseltilmesi bekleniyor.
OCAK VE TEMMUZDA NE KADAR ARTTI?
SSK ve BAĞKUR emekli aylıkları Ocak ayında yüzde 25.47, Temmuz ayında ise yüzde 42,35 oranında arttı.
Memur maaşları ile Emekli Sandığı’ndan aylık alan kamu görevlilerinin aylığı ise Ocak ayında yüzde 30,95, Temmuz ayında da yüzde 41,69 oranında arttı.
Gerçek Gündem
Kartlı harcamalar rekor kırdı! Cüzdandaki karta 50 milyar TL borç ekledik83 izlenme
Avrupa’nın emeklisi ayda ne kadar alıyor? Kira yardımı, tatil yardımı ve hatta kedi-köpek yardımı bile var...22 izlenme
Vatandaş elektrik faturalarına isyan etti! "800 lira fatura ne demek ya?"48 izlenme
Biden, Kraliçe Elizabeth'in cenazesinde! Bütün liderler otobüsle geldi, o özel arabayla geldi27 izlenme
Reuters’tan kapanmada alkol analizi: Seküler Türkleri kızdırdı… Raflar boşaldı50 izlenme
İSO 500’ün borcu 500 milyar TL’ye ulaştı43 izlenme
Moskova'yı batıran "Neptün" Ukrayna'nın gururu oldu!39 izlenme
Ünlü ekonomist açıkladı: "Dolar 13, ekmek 3 lira olacak!"42 izlenme
RTE 'Ekonomimiz istikrarlı bi şekilde yoluna devam ediyor' Sonuç dolar 3,5 TL'ye koşuyor !
Afrin’de 8 askerimizin şehit düştüğü Keltepe ele geçirildi!
Düğünde damattan geline büyük saygısızlık! Elindeki cep telefonundaki yazıyı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi
Üniversite hastaneleri iflasın eşiğinde!