Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Milletvekili Seçimlerine bir yıldan az süre kaldığı şu günlerde hemen herkesin merak ettiği konuların başında Cumhur İttifakı'nn adayı olarak açıklanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına Millet İttifakı'nın kimi aday göstereceği geliyor. Kulislerde en çok öne çıkan üç isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş. Bu üç isimden Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde ne kadar oy alacağı ORC Araştırma'nın 51 ilde 15 bin 750 kişi ile gerçekleştirdiği son seçim anketinde katılımcılara soruldu.
Ankette, 'Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan karşısında aday olursa oy verir misiniz?' sorusuna yanıt veren katılımcıların yüzde 50,3'ü 'Oy veririm' derken, yüzde 37,4'ü 'Oy vermem' yanıtını verdi. Kararsızların oranı ise, yüzde 12,3 olarak belirlendi.

MİLLET İTTİFAKI FARKI AÇTI
'Sizce seçimi hangi ittifak kazanır?' sorusuna katılımcıların yüzde 36,6'sı 'Cumhur İttifakı' derken, yüzde 54,7'si 'Millet İttifakı' dedi. 'Fikrim Yok' diyenlerin oranı ise, yüzde 8,7'de kaldı.

SEÇMEN PARLEMENTER SİSTEMDEN YANA
'Sizce parlamenter sisteme geçilmeli mi?' sorusunun yöneltildiği ankette, katılımcıların yüzde 51,9'u 'Geçilmeli', yüzde 32,4'ü 'Geçilmemeli' yanıtını verdi. 'Fikrim yok' diyenler ise, yüzde 15,7 olarak belirlendi.

(Gerçek Gündem)
İsrail'in sebze ve meyvesi Türkiye'den gidiyor20 izlenme
Dolmabahçe Sarayı'ndaki 46 kiloluk altın vazoları ne yaptılar?79 izlenme
AHBAP ve Babala TV'ye her hakareti ediyorlar: İşte iktidarın depremde el üstünde tuttuğu ekip41 izlenme
Özgür Özel'in ifşasından sonra Süleyman Soylu'nun akrabalarına da ihale kıyakları ortaya çıktı52 izlenme
Devlet hastanesi başhekim yardımcısına silahlı saldırı27 izlenme
Savaşın acı yüzü...Adana'da Suriyeli bebek açlıktan ve soğuktan öldü...178 izlenme
Polisten ODTÜ öğrencilerine müdahale: "Hakkınızda işlem yapılacaktır!"73 izlenme
İYİ Parti, Murat Ağırel için harekete geçti!91 izlenme
Her 4 gençten 1'i işsizken, AKP'den seçilemeyince hemen bir yere yerleştirildi!
CHP'li Subaşı İBB Meclisi'nde isyan etti "Katar ortaklı şirket tarihi binayı yıkmak istiyor"
Diploma soruşturması akademisyenleri ayağa kaldırdı: Ortak çağrı yaptılar
İsrail-Hamas savaşı: Ölü sayısı 1000’i geçti, festivalde ölenlerin cesetleri yığıldı