Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Milletvekili Seçimlerine bir yıldan az süre kaldığı şu günlerde hemen herkesin merak ettiği konuların başında Cumhur İttifakı'nn adayı olarak açıklanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına Millet İttifakı'nın kimi aday göstereceği geliyor. Kulislerde en çok öne çıkan üç isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş. Bu üç isimden Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde ne kadar oy alacağı ORC Araştırma'nın 51 ilde 15 bin 750 kişi ile gerçekleştirdiği son seçim anketinde katılımcılara soruldu.
Ankette, 'Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan karşısında aday olursa oy verir misiniz?' sorusuna yanıt veren katılımcıların yüzde 50,3'ü 'Oy veririm' derken, yüzde 37,4'ü 'Oy vermem' yanıtını verdi. Kararsızların oranı ise, yüzde 12,3 olarak belirlendi.

MİLLET İTTİFAKI FARKI AÇTI
'Sizce seçimi hangi ittifak kazanır?' sorusuna katılımcıların yüzde 36,6'sı 'Cumhur İttifakı' derken, yüzde 54,7'si 'Millet İttifakı' dedi. 'Fikrim Yok' diyenlerin oranı ise, yüzde 8,7'de kaldı.

SEÇMEN PARLEMENTER SİSTEMDEN YANA
'Sizce parlamenter sisteme geçilmeli mi?' sorusunun yöneltildiği ankette, katılımcıların yüzde 51,9'u 'Geçilmeli', yüzde 32,4'ü 'Geçilmemeli' yanıtını verdi. 'Fikrim yok' diyenler ise, yüzde 15,7 olarak belirlendi.

(Gerçek Gündem)
AKP’nin ‘Bu kadarı da olmaz’ dedirten sözleşmesi ortaya çıktı!86 izlenme
#İzmir #deprem'inde ölü sayısı 69’a çıktı109 izlenme
Narin Güran cinayetinde sır perdesi aralandı! İtirafçı Nevzat Bahtiyar: "Katil, amca Salim"104 izlenme
Halil Falyalı cinayetiyle bağlantılı bir kişi tutuklandı37 izlenme
Rize'deki yat limanı projesinde 3 milyon lira suya gömüldü!203 izlenme
Sığınmacı yasası Japon Meclisi'ni karıştırdı, yumruklar havada uçuştu!42 izlenme
Fabrikanın içinden çekilen görüntüler patlamanın şiddetini gözler önüne serdi!108 izlenme
Sağlık Bakanlığı bütçesini yurt dışına akıtmış16 izlenme
Yandaş gazeteden dikkat çeken iddia: Akşener, İmamoğlu'nun danışmanını MASAK'a şikâyet etti
TÜGVA, İBB'ye karşı açtığı davayı kaybetti! 'Vakıflara, cemaatlere, yandaşa hizmet dönemi bitti'
Erdoğan'dan engelli öğretmen atamasında skandal sözler! 'Sen pek engelliye benzemiyorsun, engelli misin?'
Seri tecavüzün anlatıldığı Keloğlan kitabına sadece yaş sınırlaması getirildi!