Emekli Amiral Mustafa Özbey, Ankara Adliyesi’nde ifade verdikten sonra gece 02.15’te Merkez Orduevi’ne gittiğini ama kendisine giriş yasağı getirildiğini öğrendiğini açıkladı. Bildiride ismi bulunan emekli askerlerin lojman ve koruma hakları iptal edildiği bildirilmişti.
Twitter hesabından açıklamada bulunan Mustafa Özbey, “Duruşma bittikten sonra 02:15 gibi Merkez Orduevi’ne geldim. Giriş yasağı konduğunu öğrendim. Eşim ve eşyalarımın orduevi odasında olduğunu söyledim. ‘Eşimi ve eşyalarımı aldıktan sonra orduevini derhal terk etmemizi’ söylediler. Eşimi ve eşyalarımızı alıp yola çıktık. Durum bundan ibarettir.” dedi.
İşte o açıklama:
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında emekli amiraller Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal 5 Nisan'da gözaltına alınmıştı. Yaş durumları nedeniyle emekli amirallerden Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu ve Mustafa Özbey ise ifadeye çağrılmıştı.
İfadelerinin tamamlanmasının ardından emekli 14 amiral serbest bırakılmıştı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/emekliamiralozbeyorduevindeyasadiklarinianlatti1827855
Çöpten yemek yedi, Erdoğan’ın sözleri yeniden gündem oldu! 'Utanmadan sıkılmadan aşı yok, evine götürecek ekmeği yok diyor. Böyle bir yalan olur mu?'66 izlenme
Depremzede su altında, başkan şemsiye altında22 izlenme
Marmaris'in cennetine katliam izni36 izlenme
Aylin Nazlıaka: Kadrolara atanmanın yolu 'First Leydi’den' mi geçiyor?174 izlenme
Kahvehanecilerden 'Hakkınızı helal edin' diyen Erdoğan'a yanıt 'Size 19 yıl oy verdik, 14 ay idare edemediniz, hakkımızı helal etmiyoruz!'50 izlenme
Avrupa’dan İmamoğlu’na destek yağıyor21 izlenme
Zafer Arapkirli “Ayıp olmuyor mu hocam” diyerek paylaştı: Dekandan kendi kendine tebrik SMS’i34 izlenme
Yenidoğan Çetesi Türkiye’nin kendisi: Bakanlar yargılanmalı23 izlenme
Sokak röportajında Erdoğan'ın diplomasını sorunca hakarete uğradı, iteklendi!
Sigortasız çalışan gencin isyanı: “Daha fazla para alayım diye sigorta istemedim. Artık dayanamıyorum. Bankalardan kredi alıp hangi ülke olursa olsun gitmek istiyorum”
Şimşek açıkladı soru yağmuru başladı: Mahfi Eğilmez Dünya Bankası ile IMF arasındaki farkı açıkladı
Katliamı gerçekleştiren 3 kaçağı gazete ilanıyla arayacaklar!