Akın, KGM'nin özel sektörün işlettiği otoyol, köprü ve tünellere ilişkin trafik ve ulaşım verilerinin gizlediğini söyledi.
KGM'nin her yıl Türkiye'nin trafik ve ulaşım verilerinin haritasını çıkarıp yayınladığını belirten Akın, yayınlanan 2019 yılına ait haritala bilgilerin gizlendiğini ileri sürdürerek, "Özel sektörün işlettiği bu otoyol, köprü ve tünellerden yılda kaç araç geçiyor, ne kadar garanti ödemesi yapılıyor, bilmiyoruz. Bu bilgiler özellikle yayınlanmıyor, saklanıyor. Çünkü karartılmaya çalışılan çok büyük bir ayıp var" dedi.
Verileri halkın bilmesi gerektiğini vurgulayan Akın, "Halktan ayıplı mal, hizmet olduğu için gizliyorlar. YapİşletDevret kapsamında yapılan otoyollar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ait trafik ve ulaşım bilgilerini Türkiye'nin Trafik ve Ulaşım Haritası'na koymamışlar. Neden? Çünkü bu yol, köprü ve tünellere ait ulaşım verilerinin yayınlanması halinde karanlık gerçek ortaya çıkacak, o yüzden yayınlamıyorlar" diye konuştu.
Akın, verilerin yayınlanmamasının nedenini şöyle anlattı:
"Halkın sırtına ne kadar yük yükledikleri çıkacak, o yüzden yayınlamıyorlar. Geleceğimizin nasıl ipotek altına alınmış olduğu ortaya çıkacak, vatandaşın cebine elini atan bir uygulamayı saklamak için yayınlamıyorlar, halktan kaçırıyorlar. Bu otoyollar, tüneller, köprüler ayıplı olmasa doğru yapılmış olsa halktan gizlenir miydi? Hayır, gizlenmezdi. Geçiş garantileri, geçenden dövize endeksli geçiş ücreti, geçmeyenden dövize hazine garantisi ödemesi bunların hepsi ayıplı. Üstelik bu aşırı pahalı yollardan, köprülerden ve tünellerden araçlar da geçmeyince utanılacak tabloyu yayınlayamıyorlar."
Sedat Peker'in ifşa ettiği kirli ilişkiler ağında gözlerden kaçan detay!42 izlenme
AKP'li Meclis üyesinden Atatürk'e skandal hakaret!100 izlenme
TÜSEDAD Başkanı'ndan kritik et ve süt krizi açıklaması! "Hepimiz batıyoruz"34 izlenme
Emekli memurların zam farkı ödemesi bugün başlıyor25 izlenme
Kağıthane Belediyesi'ndeki grev oylamasına yöneticilerden müdahale!35 izlenme
CHP’nin İzmir adayı Soyer, elindeki son anketi açıkladı!1007 izlenme
İmamoğlu’ndan AKP’li vatandaşa ders gibi yanıt! 'Türkiye’de bir belediye PKK’lıyı işe alacak da benim devletim nerede, niye gelip tutuklamıyor onu. Senin beynin tutulmuş!'97 izlenme
Fırat Kalkanı’ndan acı haber: Bir şehit, 3 yaralı59 izlenme
Tarikat yurdunda darp görüntülerine soruşturma
İşte sosyal medyada viral olan 'Bay Kemal' videosu! 'Birileri var... Bu ülke küllerinden yeniden doğacak'
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: "Beni öldürmediklerine pişman olacaklar"
AKP’li milletvekillerinden Erdoğan’ı deli edecek sözler! Adlarını sır gibi sakladılar... Parti içerisinde büyük kriz...