CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen anma törenine katıldı.
Özel, çıkışta iki evlat katili bir şahsın saldırısına uğradı. Özel, saldırıya rağmen programını devam ettirerek Önder toprağa verilene kadar cenaze töreninde yer aldı.
Özgür Özel, Ankara'ya gitmeden önce, provokatif saldırı üzerine CHP İstanbul İl Başkanlığı önünden toplanan vatandaşlarla bir araya geldi.
Özel, burada yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:
"Herkes şunu bilsin ki günde bırakın bir yumrula ister kurşunla ister tankla topla tüfekle CHP'yi ve Genel Başkanını sindirme günü değildir. Hiç birimiz yalnız değiliz. Hepimiz birbirimizin kolundayız, yanı başındayız.
Bugün Türkiye siyasetinde İstanbul'un, Dünyanın en tanınmış metropollerinden birinin, her iki kişiden birinden fazlasını oyunu alarak seçilmiş belediye başkan, Ekrem başkanımız ve altı belediye başkanımız, Meclis üyelerimiz, çok kıymetli dostlarımız şu anda tutsak. Onlar için bir özgürlük mücadelesi veriyoruz. Ancak sadece kendimize değil, iradesine kayyum atanan tüm belediye başkanları için, geçmişte siyaset dışında hiçbir şey yapmadığı halde, sırf rahatsızlık yarattığı, hesapları bozuğu için içeriden tutulan her görüşten tüm siyasetçiler için bir özgürlük, Türkiye için dirençli bir demokrasi mücadelesi veriyoruz.
Bundan kim rahatsız olduysa şunu bilsin ki biz korkmuyoruz ama onlar korksunlar. Bugün programı kesmedik. Hastaneye de gitmedik. Döndük programımıza devam ettik. Taziye ziyaretimizi devam ettik. Camiye, mezarlığa giderek görevimizi yerine getirdik. Baba evimize geldik, çünkü dediler ki çok sayıda partilimiz endişe etti, parti il binası önünde toplandı. Sizinle vedalaşmaya, sizden helallik almaya geldim. Programımıza aynı şekilde durmadan, duraksamadan, bir santim eğilmeden, bir adım gitmeden mücadelecimize devam edeceğiz. Çünkü biliriz ki biz bir santim eğilirsek, birileri bu millete diz çöktürür. Buna izin vermeyeceğiz.
Şimdi ben Ankara'ya gidiyorum ama Çarşamba günü akşam saat 20.30'da Ekrem başkanımızın 35 yıl önce ilanla davet eden, 31 yıl önce diploma veren, daha sonra bu diplomasını bir başsavcılık talimatıyla İşletme Fakültesi iptal etmeyince hiç yetkisi olmayan birilerinin diplomasını iptal edildiği yerde, İstanbul Üniversitesi'nde Beyazıt'ta olacağız. Başta bütün üniversite öğrencilerini Beyazıt meydanına bekliyorum. Çok özel bir Beyazıt akşamında gençlerle, öğrencilerle ve elbette bu haksızlığa yüreği sızlayan herkesle orada olmayı bekliyorum. Haftaya cumartesi daha önce planladığımız gibi Van'da olacağız. Nasıl Esenyurt'un, Şişli iradesine kayyum atandıysa ve buna nasıl karşı çıktıysak Van'ın iradesine, ilk başta mazbata oyununa karşı çıkmıştık. Şimdi kayyıma karşı çıkıyoruz. Ve Van'da daha önce Türkiye'nin çok farklı illerinde yaptığımız mitinglerinden bir tanesini. Konya'dan, Yozgat'tan Van'a selam götürerek, Kürtler ile Türklerin kardeş olduğunu, kurtuluşun omuz omuza demokratik mücadelede olduğunu vurgulamak üzere hep birlikte Van'a gidiyoruz. Daha sonra da 19 Mayıs'ta İzmir'de olacağız."
AKP'li vekil Esenyurt'taki kayyum yönetimini hedef aıldı! "Bu beyefendi davaya gölge düşürüyor"10 izlenme
Zırhlı aracı iade eden Melih Gökçek’e yeni liste “Bunların da iadesini bekliyoruz”42 izlenme
Memleket Partisi’nden 5 ilçe başkanı istifa etti! "Kılıçdaroğlu’na destek vereceğiz"27 izlenme
Akit TV'de skandal! IŞİD sanığını televizyona çıkarıp laikliğe hakaret ettirdiler!21 izlenme
Ekrem İmamoğlu’nun corona virüsü testi pozitif çıktı!105 izlenme
‘Bana bulaşmaz, demeyin’ mesajı paylaştı, 1 gün sonra hayatını kabetti!87 izlenme
Diyanet’in genelgesi imamları kızdırdı!45 izlenme
18 yılda AKP'nin ekonomiyi getirdiği nokta!91 izlenme