CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen anma törenine katıldı.
Özel, çıkışta iki evlat katili bir şahsın saldırısına uğradı. Özel, saldırıya rağmen programını devam ettirerek Önder toprağa verilene kadar cenaze töreninde yer aldı.
Özgür Özel, Ankara'ya gitmeden önce, provokatif saldırı üzerine CHP İstanbul İl Başkanlığı önünden toplanan vatandaşlarla bir araya geldi.
Özel, burada yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:
"Herkes şunu bilsin ki günde bırakın bir yumrula ister kurşunla ister tankla topla tüfekle CHP'yi ve Genel Başkanını sindirme günü değildir. Hiç birimiz yalnız değiliz. Hepimiz birbirimizin kolundayız, yanı başındayız.
Bugün Türkiye siyasetinde İstanbul'un, Dünyanın en tanınmış metropollerinden birinin, her iki kişiden birinden fazlasını oyunu alarak seçilmiş belediye başkan, Ekrem başkanımız ve altı belediye başkanımız, Meclis üyelerimiz, çok kıymetli dostlarımız şu anda tutsak. Onlar için bir özgürlük mücadelesi veriyoruz. Ancak sadece kendimize değil, iradesine kayyum atanan tüm belediye başkanları için, geçmişte siyaset dışında hiçbir şey yapmadığı halde, sırf rahatsızlık yarattığı, hesapları bozuğu için içeriden tutulan her görüşten tüm siyasetçiler için bir özgürlük, Türkiye için dirençli bir demokrasi mücadelesi veriyoruz.
Bundan kim rahatsız olduysa şunu bilsin ki biz korkmuyoruz ama onlar korksunlar. Bugün programı kesmedik. Hastaneye de gitmedik. Döndük programımıza devam ettik. Taziye ziyaretimizi devam ettik. Camiye, mezarlığa giderek görevimizi yerine getirdik. Baba evimize geldik, çünkü dediler ki çok sayıda partilimiz endişe etti, parti il binası önünde toplandı. Sizinle vedalaşmaya, sizden helallik almaya geldim. Programımıza aynı şekilde durmadan, duraksamadan, bir santim eğilmeden, bir adım gitmeden mücadelecimize devam edeceğiz. Çünkü biliriz ki biz bir santim eğilirsek, birileri bu millete diz çöktürür. Buna izin vermeyeceğiz.
Şimdi ben Ankara'ya gidiyorum ama Çarşamba günü akşam saat 20.30'da Ekrem başkanımızın 35 yıl önce ilanla davet eden, 31 yıl önce diploma veren, daha sonra bu diplomasını bir başsavcılık talimatıyla İşletme Fakültesi iptal etmeyince hiç yetkisi olmayan birilerinin diplomasını iptal edildiği yerde, İstanbul Üniversitesi'nde Beyazıt'ta olacağız. Başta bütün üniversite öğrencilerini Beyazıt meydanına bekliyorum. Çok özel bir Beyazıt akşamında gençlerle, öğrencilerle ve elbette bu haksızlığa yüreği sızlayan herkesle orada olmayı bekliyorum. Haftaya cumartesi daha önce planladığımız gibi Van'da olacağız. Nasıl Esenyurt'un, Şişli iradesine kayyum atandıysa ve buna nasıl karşı çıktıysak Van'ın iradesine, ilk başta mazbata oyununa karşı çıkmıştık. Şimdi kayyıma karşı çıkıyoruz. Ve Van'da daha önce Türkiye'nin çok farklı illerinde yaptığımız mitinglerinden bir tanesini. Konya'dan, Yozgat'tan Van'a selam götürerek, Kürtler ile Türklerin kardeş olduğunu, kurtuluşun omuz omuza demokratik mücadelede olduğunu vurgulamak üzere hep birlikte Van'a gidiyoruz. Daha sonra da 19 Mayıs'ta İzmir'de olacağız."
Avcılar Belediye Başkanı Çaykara: "Başarıyla seçildim, iddiaları kabul etmiyorum"18 izlenme
CHP'den 'emekli maaşlarından sağlık kesintisi yapılmasın' teklifi75 izlenme
Elektrik faturası yüksek gelen AKP'li vatandaş Erdoğan'ın posterini beddualarla söktü attı !396 izlenme
Kadıköy'de 2 erkeği ulu orta ilişkiye girerken görüntüleyen genç isyan etti: Dayı ayıp değil mi?60 izlenme
İmamoğlu’ndan ‘Atatürk heykeli’ talimatı! Değiştiriliyor246 izlenme
İşgal ordusunu 102 yıl önce bugün denize döktük: Kurtuluş Savaşı'nın zaferle taçlandığı ve İzmir'in kurtarıldığı gün olan 9 Eylül kutlu olsun29 izlenme
5 yıl önceki çığlık bugünün gerçeği oldu! Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku olacakları isim isim anlatmış!38 izlenme
TÜSİAD'dan sonra bir eleştiri de EBSO'dan: AKP'li Başkan tepki gösterdi22 izlenme
Metin Feyzioğlu, başkanı olduğu TBB'nin görevlerini bilmediği ortaya çıktı! 'Derin Devlet' yapılanmasını açıklayamadı!
İTO açıkladı: İstanbul'da ekmeğe zam!
20 yıldır AKP’ye oy veren vatandaş CHP’lilere dert yandı! "Bizi başıboş koyuna döndürdüler"
Rıza 'Sarraf'a ödül' savunması: Kime verdiğimizi bilmiyorduk