CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Gaziantep’te ’Üreticinin sesini duyuruyoruz’ sloganıyla düzenlediği Fıstık Mitingi’ne katıldı. Özel, İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde fıstık üreticisi olan çiftçilere ve vatandaşlara seslendi.

“BİR AVUÇ TÜCCARI KORUMAYI BIRAKIN”
Fıstık fiyatlarına, fıstık alımına ve fıstık üreticilerinin yaşadığı sorunlara değinen CHP lideri Özgür Özel, şunları söyledi:
* "Bugün bir amcamız fıstık tarlasında sitemde bulundu. Çiftçi yaklaşık 20 yıl emek verdiği üründen kazanmak istiyor ama bugün çiftçinin emeğine göz dikenler var. Fıstık ile ilgili oda yöneticileri ile görüştüm. Geçen yıl boz fıstık 110 liraydı. Fıstık burada, fıstık üreticisi burada, ilgili herkes burada. Geçen yıldan bu yana sulama maliyeti, gübre, ilaç gibi yan ürünlerin masrafları iki üç kat artmış. Ama bu Gaziantep’in geçiminin ana maddesi geçen yıl 110 lira da bu yıl neden 90 lira. Bu akılla vicdanla açıklanamaz. Buradan sesleniyorum. Bir avuç tüccarı korumayı bırakın.

* Karınca gibi fıstık üreticisinin yanında Cumhuriyet Halk Partisi var. Her sıkıntıyı çiftçi yaşayacak ama parayı başkası kazanacak. Yok öyle yağma. Yazıklar olsun bu düzene. Tarım Bakanı abuk sabuk telefon konuşması yapmayı bıraksın. Çiftçinin emeğine sahip çıksın. Emekçinin, yoksulun, garibanın sesini duymuyorlar. Sizin sesinizi biz duyuyoruz. Biz sizi yalnız bırakmayacağız. Çiftçinin, emekçinin yanında Cumhuriyet Halk Partisi var. Cumhuriyet Halk Partisi bir sorun varsa sorunu gören, çözümü bilen partidir."

“EMEKÇİYİ SÖMÜRENLERLE GİDECEK YOLUMUZ, KONUŞACAK KONUMUZ YOK”
"Çiftçilerimizi kurtlar sofrasına yem etmek değil, bu piyasanın ana aktörü yapmak boynumuzun borcudur" diyen Özel şu ifadeleri kullandı:
* "Sıcaklık arttı, sulama zaruri hale geldi. Bu konuda çalışma yapmak ve çözüm yolları bulmak gerekmektedir. Çiftçi yok sayılamaz, çiftlerin sorunları görmezden gelinemez. ‘Çiftçinin sorunları yoktur’ diyorlar. Buradan Erdoğan ve Bahçeli’yi diğer liderleri uyarıyorum. Sizin sahte gündemlerinizin peşine takılıp Antep fıstığı üreticilerini yalnız bırakmayacağım. Bizim derdimiz emekçidir, Rize’deki çaycı, Giresun’daki fındıkçı, Antep’teki fıstıkçıdır.

* Üreticimizin yanındayız. Emekçiyi sömürenlerle gidecek yolumuz, konuşacak konumuz, bir anayasa gündemimiz yok. Bizim yolumuz sizlersiniz, Antepli fıstık üreticileri, emekçilerdir. Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki, 'Üzülmeyin, enseyi karartmayın. Vardır bunun da bir çaresi. O da Cumhuriyet Halk Partisi’. Sizlerin yanındayız."


Sözcü
Zeytinyağı fiyatlarında görülmemiş artış: Bir ayda yüzde 75 zam!24 izlenme
Pavyon, bar derken tebliğci bu sefer de metroda45 izlenme
Türkiye Diyanet Vakfı’na para akıyor: Gelir 1,2 milyar!167 izlenme
Ağrı Dağı’nın zirvesinde Atatürk posteri ve Türk bayrağı açtılar31 izlenme
İsmailağa Hocası ilişki tavsiyelerini sürdürüyor! 'Aklına gelince yapacaksın yoksa namazda fantezi gelir aklına'53 izlenme
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Can Atalay Serbest Kalmalıdır"32 izlenme
Şehir hastaneleri bütçeyi tüketti28 izlenme
Cumhur İttifakı, İdlib'de şehit edilen askerleri hatırlamadı!33 izlenme
İBB 2018 ihalelerinde bir dizi yolsuzluk tespit etti! Suç duyurusunda bulundu!
CHP'den çok çarpıcı Kanal İstanbul videosu ! 'Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor'
Köprü geçiş garantileri bayramlarda bile tutmuyor: Vatandaşın vergisi yandaşa akıyor
Erdoğan'ın istifa eden danışmanı hakkında suç duyurusu!