Oluç, SMO liderliğinde bulunan Haitham Afisi’nin 12 Ağustos 2018’de yaptığı bir açıklamada Türkiye’den maaş ve silah yardımında bulunulduğunu söylediğini aktardı.
The New York Review’da konuyla ilgili çıkan bir yazıya atıfta bulunan HDP’li vekil şunları söyledi: “Türkiye, Suriye Milli Ordusu üyeleri ile birlikte 35 bin kişiye maaş ödemekte, ayda en az 11 milyon TL ödeme yapıldığı iddia edilmektedir. Habere göre, Türkiye ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu öncesi savaşçılara aylık 300 dolar karşılığı Türk lirası ödüyordu, ancak zamanla maaşlar düştü. 2019’un başında 100 dolara kadar inen ödemeler her iki ayda bir yapılmaya başlandı.”
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın “Ödemeleri Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden yapılmıyor” demesine de değinen Oluç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şunları sordu:
– Suriye’de SMO adı altında faaliyet gösteren kişilere Türkiye tarafından herhangi bir maaş ödenmekte midir?
– Eğer maaş ödenmekteyse, ödemeler ne zamandan beridir yapılmaktadır? Toplamda kaç kişiye ödeme yapılmaktadır?
– Eğer maaş ödenmekteyse, bu meblağlar hangi bakanlığın bütçesinden ya da hangi harcama kaleminden yapılmaktadır?
– Ödeme yapılıyorsa ne kadar süre devam ettirilecektir?
– Ödeme yapılıyorsa kişi başı ne miktarda ve ne sıklıkla yapılmaktadır?
– AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel
Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Biz mültecilere 40 milyar doları aşan destek verdik” ifadelerini kullanmıştır. Bahsi geçen 40 milyar dolar hangi kalemlere harcanmıştır?
https://www.haber3.com/guncel/politika/ozgursuriyeordusununmaaslariniturkiyemioduyorhaberi5064044
Erdoğan’a hakaretten 44 çocuk mahkûm19 izlenme
Menzil Tarikatı'nda Audi A8 ve kuzu dolması kavgası13 izlenme
Rekabet Kurumu 4.5 milyon TL'lik sözleşme imzaladı: Tasarruf bahane Boğaz turu şahane19 izlenme
RTÜK Akit TV’ye ‘dur’ dedi!344 izlenme
Reisçi isimden Atatürk'e hakaret!283 izlenme
Çerçioğlu İmamoğlu'nun projesini kendi işi gibi anlattı: Sosyal medya karıştı9 izlenme
AKP'li Belediye Başkanı aday gösterilmeyince "Yanlış yapanlar hesap vermek zorunda" dedi ve istifa etti!840 izlenme
İnce’den Yıldırım’ın sözlerine gönderme!347 izlenme
Deprem vergisine zam geldi!
Güneydoğu alarm veriyor! ‘Suriyeliler kendi partisini kurmaya hazırlanıyor’
Mansur Yavaş’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yapay zekâ ile hazırladığı video, sosyal medyada büyük ilgi gördü
Diyanet altın varaklı Kuran bastıracak