Son 4 yılda maliyetlerin 4’e katlandığını aktaran İstanbul Ticaret Odası 17. Restoran ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Komitesi Başkanı Ebru Koralı, “En önemli gündem maddesi pahalılık. Üzerimize geliniyor. Herkes yemek fiyatlarını konuşuyor ama biz bu yemekleri masaya getirene kadar karşı karşıya kaldığımız maliyet artışlarını kimse sorgulamıyor. Sorumlusu olmadığımız fiyat artışlarının faturasının bize kesilmesi adil değil. İşletmeler yaşam savaşı veriyor. Para kazanmak değil, yaşamak için mücadele veriyoruz” diye konuştu.
%20’SİNDE HAREKET YOK
Türkiye’deki restoranların yüzde 20’sinde hareketlilik olmadığını kaydeden Koralı, kapanmanın yüksek maliyeti nedeniyle restoranların iflas bayrağını çekemediğine dikkat çekerek,“En basitinden maç yayınları geçen sene 300 bin TL idi. Bu sene buna 3 milyon ödeyen oldu. Tedarik ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.
Tedarikte pahalılığın Avrupa’yı geçtiğini söyleyen İTO Restoran ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Komite Üyesi Yücel Özalp ise “Londra’da bir kilogram bonfilenin toptan fiyatı 600 TL iken bizde 1.500 TL. Harcama gücü açısından bir uçurum oluştu. Bir kısım gecede 200300 bin TL harcıyor. Bir kısım karnını en ucuz şekilde doyurma derdinde. Bu 200300 bin TL ödeyebilenler de zengin yeni Türkiye’nin çocukları” dedi.
Sözcü
Türk bayrağına tepki gösteren Rus'a karşı dev Türk bayrağı asıldı29 izlenme
Gökçek hakkında yeni suç duyurusu: İhaleye fesat karıştırma!91 izlenme
Metro seferlerini Valilik iptal etti ama Ayasofya'ya gitmek isteyen yobaz güruh kadın makinisti darp etmek istedi!110 izlenme
Doğuda da batıda da fabrikalar kapanıyor2 izlenme
BTKD Başkanı Maviş Fuchs: Türk kadınlarının ilerlemesini Atatürk’e borçluyuz!88 izlenme
İstanbul Ümraniye'de bir camide, Cuma hutbesinde hoparlörden siyaset !1019 izlenme
Emekliye 3'üncü ikramiye geliyor29 izlenme
Rektörün oğul torpili mahkemelik oldu!65 izlenme
AKP’li Alinur Aktaş’tan Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet ve Bahriye Üçok'a skandal sözler!
Öcalan mesajından sonra AKP'ye bir destek de FETÖ'den
542 bin 557 kişinin maaşı kesildi! Kaynak arayan AKP, engelli ve 65 yaş aylıklarına göz dikti!
İmamoğlu’ndan Bakan’a yeğen cevabı: Komedi filmi gibi