Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un MEB’in 2021 bütçesinden 486 milyon TL aktarılması planlandığını söylediği Maarif Vakfı'na aktarılacak miktar 1.2 milyar TL olarak belirlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Maarif Vakfı'na 2021 yılında 486 milyon TL ödenek aktarımı planlandığını açıklamıştı. Ancak Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre vakfa MEB bütçesinden 1 milyar 231 milyon 98 bin TL aktarılacak.
MEB dışında, yurtdışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluş olan Maarif Vakfı’na 2017, 2018 ve 2019 yıllarında aktarılan ödenek sırası ile 163 milyon TL, 270 milyon TL ve 422 milyon TL olarak gerçekleşmişti. Türkiye Maarif Vakfı’na 2020 yılında da cumhurbaşkanlığı kararı ile MEB bütçesinden 684 milyon lira aktarılmıştı.

OKUL SAYISININ ARTMASINI GEREKÇE GÖSTERMİŞTİ
Bakan Selçuk, vakfın 104 ülke ile resmi temas sağladığını ve 67 ülkede faaliyet gösterdiğini anlatmıştı. Vakfa ait toplam 328 okul ve 42 yurdun bulunduğunu ifade eden Selçuk, ödenek artışına, “Okul sayısının artmasını” gerekçe olarak ileri sürmüştü. Selçuk, MEB’in Maarif dışında herhangi bir vakfa “bir kuruş” bile vermediğini dile getirmişti.
TÜRKİYE MAARİF VAKFI
15 Temmuz darbe girişiminin ardından 2016 yılında yurtdışındaki FETÖ okullarının devralınması amacıyla 6721 sayılı kanun ile kurulan Türkiye Maarif Vakfı, yurtdışında Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Eğitim Bakanlığı dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluş. Vakıf, dünya genelinde 104 ülkeyle kurulan resmî temaslar sonucunda 52 ülkede temsilcilik ofisi açılmış olup 67 ülkede ise eğitimöğretim faaliyetleri yürütüyor.
2019 yılında izin almadan para toplama hakkı verilen vakıflar arasında, Maarif Vakfı da bulunuyor.
https://www.birgun.net/haber/paralelegitimbakanliginamebbutcesinden12milyaraktarilacak332995
Atatürk’ün resmi görüşmeler için kullandığı Ankara Palas Cumhurbaşkanlığı’na geçti185 izlenme
ABD'li yatırım bankası açıkladı: Seçimi Millet İttifakı kazanırsa bunlar olacak37 izlenme
AKP’ye oy veren kadın terliğini gösterdi ve isyan etti 'Ekonomi çökük, Türkiye bitti, AKP'ye oy vermeyeceğim!!'65 izlenme
Yaşlı adama ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten 7 yıl hapis!750 izlenme
Vergi paketinden vatandaşa zam çıktı: "Kira fiyatları daha da artacak"45 izlenme
Yurttaş sahurdan sonra ucuz et kuyruğunda sıra bekliyor: "Bize bunu reva görenler utansın"30 izlenme
Bu da oldu! "Siftah dahi yapamıyoruz" diyerek Mehmet Şimşek'i eleştiren esnafa soruşturma!13 izlenme
CNN Türk'te Hande Fırat ile Melik Yiğitel fena kapıştı! "Bana şov yapma, çok pişman olursun"23 izlenme
Bu ülkeyi Cumhuriyet inşa etti AKP hepsini teker teker sattı
Usta tiyatrocu Metin Akpınar: Demokrasi aşısı da lazım!
Salıcı: "Erdoğan Trump'a cevap veremiyor"
Etli veya etsiz farketmiyor! Milyonlarca insanın sevdiği çiğ köftede Salmonella ve bağırsak bakterileri bulundu.