CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na dünya çapında destek sürüyor. İstanbul'da düzenlenen Sosyalist Enternasyonel toplantısında açılan Free İmamoğlu pankartı dünyanın gündemine oturdu.
İmamoğlu'na özgürlük talebiyle başta İstanbul Boğaz Köprüsü olmak üzere yurdun çeşitli yerlerine asılan Free İmamoğlu afişi bu sefer de yurtdışında ortaya çıktı.
Portekiz'de düzenlenen Eurocities 2025 zirvesinde, sahnede "Free İmamoğlu" görseli kullanıldı. Gelişmeyi İmamoğlu İngilizce paylaşımlar yaptığı hesabından duyurdu.
İmamoğlu'nun İngilizce paylaşım yaptığı hesabından şu açıklamalara yer verildi:
"Bugün Portekiz'in Braga kentinde düzenlenen @EUROCITIES 2025 Genel Kurulu'nda uzaktan çok özel bir takdirle onurlandırıldım.
Demokratik ilke ve değerlerin savunulmasına olan bağlılığımızın bu anlamlı takdiri yalnızca bana değil, aynı zamanda özgürlük talep eden cesur gençlerimize, eşitlik için yürüyen kadınlarımıza ve sessizce veya dayanışma içinde demokrasiden asla vazgeçmeyen milyonlara aittir.
Bu takdiri benim adıma kabul ettiği ve Avrupa'daki belediye başkanlarımızı adalet, onur ve umut için mücadele etmeye devam eden İstanbul'a davet ettiği için Belediye Başkanı @arasahmetmugla a en derin teşekkürlerimi sunuyorum.
Braga'dan İstanbul'a, İstanbul'dan dünyaya; özgürlük ve demokrasi sesimizi susturamayız."
'Montrö bildirisi'ni yazan amiral İYİ Parti kurucusu çıktı!
Merkez Bankası sinyali verdi, emekli zammı ve memur maaşında tablo değişti
Sağlıklı Kemikler İçin 5 Önemli Adım: Kemik Erimesine Karşı Koruyucu Öneriler
Kadıköy'de CHP'lilere bildiri gözaltısı!
THY'de bir yolcu 'Bu koltuk bozuk, sizi arkaya alacağız' yalanıyla kaldırılıyor ve yerine THY Genel Müdürü oturuveriyor !
Bakan Koca açıkladı: 14.380 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.208.652’ye, can kaybı da 20.881’e yükseldi!
Ticaret soykırım dinlemedi: Türkiye'nin İsrail'le ticareti beş ayda 2,5 milyar dolara ulaştı
YÖK Başkanından itiraf gibi açıklama: "Diploma her kapıyı açmaz"
"MHP'li Köktürk, eşinin hesabından şüphelilere para gönderdiği için gözaltında"
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama