CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na dünya çapında destek sürüyor. İstanbul'da düzenlenen Sosyalist Enternasyonel toplantısında açılan Free İmamoğlu pankartı dünyanın gündemine oturdu.
İmamoğlu'na özgürlük talebiyle başta İstanbul Boğaz Köprüsü olmak üzere yurdun çeşitli yerlerine asılan Free İmamoğlu afişi bu sefer de yurtdışında ortaya çıktı.
Portekiz'de düzenlenen Eurocities 2025 zirvesinde, sahnede "Free İmamoğlu" görseli kullanıldı. Gelişmeyi İmamoğlu İngilizce paylaşımlar yaptığı hesabından duyurdu.
İmamoğlu'nun İngilizce paylaşım yaptığı hesabından şu açıklamalara yer verildi:
"Bugün Portekiz'in Braga kentinde düzenlenen @EUROCITIES 2025 Genel Kurulu'nda uzaktan çok özel bir takdirle onurlandırıldım.
Demokratik ilke ve değerlerin savunulmasına olan bağlılığımızın bu anlamlı takdiri yalnızca bana değil, aynı zamanda özgürlük talep eden cesur gençlerimize, eşitlik için yürüyen kadınlarımıza ve sessizce veya dayanışma içinde demokrasiden asla vazgeçmeyen milyonlara aittir.
Bu takdiri benim adıma kabul ettiği ve Avrupa'daki belediye başkanlarımızı adalet, onur ve umut için mücadele etmeye devam eden İstanbul'a davet ettiği için Belediye Başkanı @arasahmetmugla a en derin teşekkürlerimi sunuyorum.
Braga'dan İstanbul'a, İstanbul'dan dünyaya; özgürlük ve demokrasi sesimizi susturamayız."
YTÜ rektörlüğü lüks araç kiraladı, öğrenci maketle protesto edince okuldan uzaklaştırıldı!
Din dersi öğretmeninin cep telefonundan 20 öğrencisinin pornografik görüntüsü çıktı!
İşte AKP'nin muhteşem sağlık reformu 'Tek Ayak Üzerinde' sıra beklemek !
Bülent Arınç camilerde ezandan sonra okunan duaları eleştirdi, islamcı camia ayağa kalktı 'İstifa et !'
Milyonları etkileyecek… Dünya için yeni tehlike Locust-19!
Erdoğan 11 yıl sonra Mısır'a gitti: Peki Ziyareti neden önemli?
Kanal İstanbul’da bedelsiz gayrimenkul operasyonu! 4 milyon 422 bin metrekare büyüklüğündeki 489 gayrimenkul bedelsiz olarak bakın kime devredildi!
'Kafalarını keseriz' diyen kişi serbest kaldı, Şahan Gökbakar Gülşen üzerinden isyan etti
Putin emri verdi: ‘Fransa’yı yok edebilecek’ güçteki Şeytan füzeleri test edildi
Hazinenin faiz ödemeleri ilk iki ayda rekor kırdı!
Iraklı din adamı 'Irak’ı Atatürk gibi bir lider kurtarabilir !'
AKP’ye oy veren emeklinin isyanı: "Gözlerimiz kör olmuş bizim. Haramı ye, yetimin hakkını ye sonra Allah, peygamber. Oy verdiğime köpek gibi pişmanım"
Poşet fiyatlarına yüzde 100 zam geldi
Yeni yasa teklifine göre banka ve finans kuruluşlarında enflasyon muhasebesi iki yıl süreyle uygulanmayacak.