Kötü hava koşulları yurdun büyük bölümünde etkili oldu. Gün boyunca etkili olan fırtına nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devrildi.

AFAD sosyal medya hesabından yurt genelinde yaşanan olumsuz hava koşullarıyla ilgili açıklamada bulundu.

47 İLDE TURUNCU, 29 İLDE SATI KODLU UYARI
AFAD çok sayıda sel, su baskını ve çatı uçması ile yapısal çökme olaylarının meydana geldiği belirtilerek, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler ve yapılan değerlendirmeler sonucunda 47 ilde turuncu, 29 ilde ise sarı uyarı verildiği hatırlatıldı.

Ayrıca valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlükleri ile vatandaşlara gerekli uyarı mesajlarının gönderildiği kaydedildi.

BİNLERCE İHBAR ALINDI
Yağış uyarısı yapılan illerden şimdiye kadar 1492 ihbar alındığı ve ekiplerin müdahale çalışmalarına aralıksız devam ettiği vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı;
*Söz konusu ihbarların; 440 adedi İzmir, 345 adedi Antalya, 146 adedi İstanbul illerimizden gelmiştir.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
*Sinop, Erfelek’te bir yapıda fırtına nedeniyle yapısal çökme meydana gelmiş enkaz altında kalan 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Ankara, Şereflikoçhisar’daki askeri kışlada fırtınaya bağlı cam düşmesi sonucunda 4 askerimiz yaralanmıştır.

*Konya ilimizde aşırı yağıştan korunmak için bir ahıra giren 5 vatandaşımızın içeride olduğu sırada göçük meydana gelmiş, 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 4 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye sevk edilmiştir.

*Giresun ilimizde çatı uçması sonucunda 2 vatandaşımız yaralanmıştır.

*Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ilgili kurumlarımızla birlikte olaylara; 918 personel, 174 araç ile müdahale edilmektedir.

198 KİŞİ KURTARILDI
*Yapılan çalışmalar sonucunda 16 ilde 198 vatandaşımız kurtarılmıştır.

*Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı; yaralılarımıza acil şifalar dileriz. (DHA)
Sözcü
23-24-25-26 Nisan’da 31 ilde sokağa çıkma yasağı geldi107 izlenme
Son 5 yılda satılmayan biletlere çıkan ve alınmayan ikramiyeler için Hazine’ye bakın ne kadar para aktarıldı!132 izlenme
Seçim kampanyasını başlatan Kılıçdaroğlu'ndan ikinci video ‘Bay Kemal sözünden dönmeyecek’50 izlenme
Korkusuz yazarı Ümit Zileli gözaltına alındı!49 izlenme
Çiftçi zarar edince Bakanı işaret edip AKP'den istifa etti! "Hakkımızı savunmadı"66 izlenme
Patronlar rahatsız: TÜSİAD'dan ekonomik program için sert eleştiri!64 izlenme
Rakının ardından şarap fiyatlarına da zam! İki grupta fiyat artışı49 izlenme
Sedef Kabaş adliyeye sevk edildi42 izlenme