Korkusuz yazarı Ümit Zileli davet edildiği kitap fuarına katılmak için dün akşam uçakla İzmir’e gitti. Zileli, uçak havalimanına iniş yaptıktan bir süre sonra yanına gelen hostesten dışarıda polislerin kendisini beklediğini öğrendi.
Sözcü'den Ümit Türk'ün aktardığına göre, yanında nişanlısı ve nişanlısının kızının da bulunduğu sırada neye uğradığını şaşıran Ümit Zileli’ye, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla başlattığı soruşturmada ifade vermediği için yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.
Yakınlarıyla birlikte polis merkezine giden Zileli, savcının, ‘Pazartesi günü mesai bitimine kadar adliyeye gidip ifadesini verebilir’ talimatı üzerine serbest bırakıldı.
Gelen tebligatlara cevap vermediği gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldığını, ancak kendisine ulaşan herhangi bir tebligatın da olmadığını dile getirdi.
Zileli, yazılarında zaman zaman sert eleştirilerde bulunduğunu ancak hiçbir zaman hakaret içermediğini söyledi. Suçlama konusunun da tam olarak ne olduğunu pazartesi günü ifade vermek için gideceği savcılıkta öğreneceğini belirtti.
'Büyükada İskelesi ihalesiz, bedelsiz TÜGVA'ya verildi' iddiası!154 izlenme
Son ankette Erdoğan ve Devlet Bahçeli'ye büyük şok! Millet İttifakı arayı açıyor!43 izlenme
TÜBİTAK’tan Diyanet’e milyonlarca lira!69 izlenme
Hindu lider Sudhir Suri Hindistan'da vurularak öldürüldü31 izlenme
27 yıllık polis memuru, polis şiddetini eleştirdiği için açığa alındı!56 izlenme
Türkçe bilmeyen Suriyeliler oy kullanıyor !829 izlenme
Son ankette çarpıcı sonuç: İktidara yakın anketçi açıkladı18 izlenme
Sedat Peker'den Süleyman Soylu'ya çok ağır sözler! "O şerefli makamdan ayrıldığında..."57 izlenme