Türkiye dün uluslararası borçlanma pazarında Aralık 2023 vadeli tahvil ihraç etti. Tahvil ihracının tutarı 2 milyar dolar oldu.
Tahvilin yüzde 60'ı ABD, yüzde 23'ü İngiltere, yüzde 11'i diğer Avrupa ülkeleri, yüzde 5'i Türkiye, ve yüzde 1'i diğer ülkelerdeki yatırımcılara satıldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise “İhraç tutarının 3 katından fazla gelen talep, ülkenin ekonomik göstergelerine duyulan güvenin kanıtı. Türkiye’nin iktisadi temellerin sağlamlılığını, dış şoklara dayanıklılığını ve tedbirlerin başarısını teyit etmiştir.” değerlendirmesinde bulundu.
Söz konusu tahvil ihracıyla birlikte 2018 yılında uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ihracı yoluyla 6,5 milyar dolar tutarına kadar gerçekleştirilmesi planlanan dış finansman programının 6 milyar dolarlık kısmının tamamlandığının altı çizildi.
Financial Times tahvil ihracına olan talebi olumlu olarak nitelendirirken gazeteye konuşan Citigroup stratejisti Luis Costa, “Bazı yatırımcılar Türk varlıklarına daha yapısal bakıyor” açıklamasında bulundu.
CNBC ise Türkiye için ekonomideki zor sınavı verdiğini ifade ederek tahvil ihracını değerlendirdi. CNBC haberinde “Türkiye aylar süren sıkıntıdan sonra hayati bir sınav verdi” diyerek tahvil ihracını değerlendirdi.
Ziraat Bankası çağrı merkezinde 28 çalışan virüse yakalandı: Merkez kapatıldı!79 izlenme
Kızı isyan etti: Erdoğan'ın kullandığı "Soyadımız Türkiye" sloganının asıl sahibi cezaevindeki Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer çıktı14 izlenme
Başkanlık sisteminde 200 liranın alım gücü: "Ekonominin sorumlusu benim ben" dedi, vatandaş neyi ne kadar kaybetti?25 izlenme
İSKİ: "İstanbul'da kayıp-kaçak oranı son 20 yılın en düşük seviyesine indirildi"35 izlenme
Avrupa bütün çöpünü Türkiye'ye göndermiş: Korkunç tabloyu ortaya koyan veri açıklandı7 izlenme
Yalıçapkını'nın başrol oyuncusu Mert Ramazan Demir, yıllar öncesinden kalan görüntüleriyle gündem oldu33 izlenme
CHP’den flaş teğmenler kararı! İhraç edilmişlerdi…22 izlenme
İzmir’den sevindiren haber! Rüya bebek bulundu363 izlenme
Yasemin Minguzzi'den Sedat Peker'in eşi Özge Peker'e özel teşekkür
Son ankette yurttaşlar birleşti: Başkanlık sistemi çakıldı, Erdoğan gidici!
Şarlatanlar meydanı boş buldu ! Canlı yayında dua ile baş ağrısı tedavisi !
AKP’de oyun bitmiyor: Kaymakamlık fişledi, sandık başkanlarının görevleri iptal edildi!