Daha önce 3 kez yendiği kansere 4. defa yakalanan ve verdiği savaş ile simge haline gelen Neslican Tay, bu mücadele sırasında sol bacağını da kaybetmiş ama pes etmemişti. 20 yaşındaki Neslican Tay, hastalığı nedeniyle bir süredir de İstanbul’daki özel bir hastanede yoğun bakımda bulunuyordu. Neslican, kansere karşı verdiği mücadeleyi geçtiğimiz Cuma günü kaybetti ve yaşamını yitirdi. Acı haberin ardından Türkiye yasa boğulurken binlerce insan sosyal medya üzerinden taziye mesajı paylaştı.
Neslican’ın kanserle mücadelesi ve yaşama azminden övgü ile bahsedilen mesajların yanında, yaşam biçimini ve mücadelesini küçümseyen mesajlar da paylaşıldı. Tepki çeken bu olumsuz mesajlardan biri ise Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’dan geldi. Tarhan, Neslican’ın seküler dünyanın rüzgarına kapıldığını, ancak ölümle yüzleşebilmesi gerektiğini savunurken, Neslican’ın dinlerin teselli gücünden faydalansaydı, kanseri düşman gibi görmeyeceğini de ileri sürdü.
Neslican’ın ölümünde bile laiklik düşmanlığı yapan Tarhan, “#neslicantay kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi, Ölümle yüzleşebilseydi #ölümbilinci ne sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin #hayataanlamkatma ve #teselligücü nden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm” diye yazdı.

Eski Bakan Bayraktar ‘Tapeler bana ait’ demişti, CHP’den ilk tepki geldi!38 izlenme
CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil 'Bursa'daki askerlerin zehirlenme vakasının altından da yandaş firma çıktı !'141 izlenme
Hazine garantili kredilere ödenen kur farkı dudak uçuklattı!38 izlenme
Trabzon'da Tonya Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri İstiklâl Marşı'nı arapça okudu !401 izlenme
İstanbul’da 1,6 milyon metrekarelik askeri alan imara açıldı: Sanayi alanı olacak62 izlenme
Dünyanın en büyük makasıyla açıldı, 47 kişiye mezar oldu: Serbest kaldılar11 izlenme
Silahlı şiddet 5 yılda yüzde 69 arttı!42 izlenme
Millet İttifakı yüzde 42’den 51’e çıktı, Cumhur İttifakı 42’den 34’e geriledi!29 izlenme