Anasayfa1
28 Mayıs 2021 ( 72 izlenme )
Reklamlar

Restoran ve kafelerin kapanış saatleri değişiyor!


TURYİD Başkanı Kaya Demirer, 1 Haziran itibariyle restoranların açık alanlarda saat 24:00’a kadar hizmet verebileceğine ilişkin duyum aldıklarını ifade etti. Demirer ayrıca, hafta sonu yasağının kalkmasını beklediklerini ifade ederken 20 yaş üzerinin aşılanması sonrası seyahat engellerinin kalkması için bir engelin kalmayacağını söyledi.


Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, 1 Haziran'da Türkiye genelinde kademeli açılma beklentisi hakkında Bloomberg HT’ye konuştu.

Demirer, kademeli açılma beklentisine dair yaptığı değerlendirmede, restoranların açık alanlarda saat 24:00'a kadar hizmet verebileceği duyumunu aldıklarını söyledi. Demirer ayrıca, 1 Haziran'dan itibaren hafta sonu yasağının da kalkmasını beklediklerini dile getirdi.

“20 YAŞ ÜSTÜ AŞIYLA SEYAHAT ENGELİ KALKABİLİR”

20 yaş üzerinin aşılanmasıyla 1 Temmuz sonrası kapalı alanların açılabileceğini belirten Demirer, aşılamalardan sonra seyahat engellerinin kalkması için bir engelin kalmayacağını söyledi.

“DEVLETTEN SÜBVANSİYON TALEP EDİYORUZ”

İşletmelerin açılmasının ardından faaliyetlerinin devam edebilmesi için uygun maliyetli kredilerin başlangıçla çok önemli olacağını vurgulayan Demirer, devletten tek haneli faiz ile yüzde 17.5 arasındaki farkın sübvansiyonunu talep ettiklerini belirtti.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/restoranvekafelerinkapanissaatleridegisiyor454149h.htm

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li belediyeden borcunu ödemeyen AKP'li vekil adayının şirketine 1 milyon liralık ihale! Kaz Dağları’nı katleden şirketin CEO’su John McCluskey 'Mütevazi bir yatırım yaptık. Yabancı işçi çalıştırmıyoruz. Türkler taş taşımakta çok iyiler !' Sokak röportajında 'işsizim' diyen yurttaş gözaltına alındı! İzmir'de Erdoğan'ın mitingine cemaat toplaması talebini reddeden imama soruşturma açıldı