RTÜK Üyesi İlhan Taşcı sosyal medya hesabından RTÜK'ün verdiği cezaları duyurdu.
RTÜK'ten KRT, TELE1, Flash Haber’ ve Halk TV'ye yine ceza geldi.
RTÜK usta gazeteci Zafer Ararpkirli'nin MedyaTerapi'de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyi Erdoğan'ın köprü ve otoyollara zam yapılmayacağını açıklamasına karşın zam yapılmasına tepki göstermişti. Arapkirli'nin tepkisi nedeniyle 'Küçük düşürmekten' KRT'ye yüzde 3, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Antony Blinken’e mesafeli tutumuyla övünülmesini komik bulması nedeniyle de yüzde 3 idari para cezası verildi.
RTÜK, Merdan Yanardağ ile Emre Kongar’ın 3 ayrı programına ceza verdi. Birisi Osman Gökçek’in şikayeti! “Küçük düşürme” ve “suçlu gibi göstermekten” kanala üç kez % 3 para cezası kesildi. Flash Haber’e de emekli maaş ve ikramiyesini eleştirmekten % 3 idari para cezası uygulandı.
Halk TV’ye Kayda Geçsin programında Sinan Ateş ile ilgili yorumların yapılması nedeniyle Ülkü Ocakları Başkanının şikayeti üzerine RTÜK % 3para cezası verdi.
Kanala IŞİD’in korunup kollandığı değerlendirmesi nedeniyle de %3 para cezasına hükmedildi.
Kurul ayrıca, "şiddete özendirici ve çocuk ve gençlerin zihinsel ve ahlaki gelişimine aykırı" sahneler gerekçesiyle, "Hudutsuz Sevda" dizisi için FOX TV, "Sakla Beni" dizisi için Star TV ve "Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme" programı için Show TV’ye yüzde 3’er para cezası verdi.
Kararlar oyçokluğuyla alındı.
Taşcı, "Anayasa Mahkemesinin “sansüre” yol vermesinin ardından RTÜK, hükümeti eleştiren, halkın haber alma hakkı için mücadele eden yayıncılara ağır cezalar verdi. Kararlar gösteriyor ki RTÜK, gelecek günlerde daha ağır yaptırımlara hazırlanıyor. İstedikleri suskun, sinmiş bir basın…" değerlendirmesinde bulundu.
KRT
CHP'den çarpıcı rapor: Borç miktarı 766 milyar lirayı buldu!74 izlenme
Milli Piyango eskisi gibi iş yapmayınca, kumara yöneldi10 izlenme
Eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'a tahliye3 izlenme
Eski genel başkanlar harekete geçti: Erdoğan hakkında 4 ayrı suçtan suç duyurusu!39 izlenme
Sigaraya büyük bir zam daha geldi28 izlenme
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki 'yolsuzluğu' ortaya çıkaran çalışan işten çıkarıldı!26 izlenme
Tayfun Kahraman yine hastaneye kaldırıldı11 izlenme
Döviz büroları 4 Kasım’da kepenk indirecek!44 izlenme
Cem Yılmaz Londra'da 3 bin 500 kişiyi kahkahaya boğdu !
Ünlü iş kadını reklam yapmak için umreye gitti, Kâbe’nin önünden sattığı ürünün fotoğrafını paylaştı!
'Tamer Karadağlı, müdür olarak atandığı Devlet Tiyatroları sınavında başarısız oldu'
Ölüm sayıları neden vaka sayıları kadar düşmüyor?