Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İBB’ye yönelik soruşturmalar çerçevesinde televizyon kanallarına yönelik sert bir uyarıda bulundu.
Şahin, denetimlerin artarak devam edeceğini belirterek, “Uyarılarımızı yaptık, artık kararlarımızı uygulama aşamasına geçiyoruz” dedi.
Bir iftar programı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı “Yayıncı Kuruluşlara Açık ve Çok Önemli Uyarı!” başlıklı paylaşımı hakkında bilgi verdi. Televizyon kanallarına resmi uyarı gönderdiklerini belirten Şahin, bazı yayınların toplumu kışkırttığını ve asayişi sağlayan güvenlik güçlerini hedef gösterdiğini ifade etti.
Şahin, bu tür yayınlara karşı sert tedbirler alacaklarını vurgulayarak, “Hukuk sürecini etkileyebilecek, hâkim ve savcıları baskı altına almaya çalışan yayınlar karşısında sessiz kalamayız” dedi.
RTÜK’ün aldığı kararların sansür olarak yorumlanmaması gerektiğini belirten Şahin, “Özgür basına karşı değiliz, ancak kuralları hiçe sayanlara göz yummayız” ifadelerini kullandı.
Şahin, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye artık eski Türkiye değil, RTÜK de eski RTÜK değil. Devlet kurumları, kamu düzenini bozan içeriklere karşı gerekeni yapar. Kimse, güvenlik güçlerini ve devlet büyüklerini hedef gösteren yayınların sınırsızca yapılabileceğini düşünmesin. Bundan sonra uyarı dönemi bitti, kararlarımızı uygulama aşamasına geçiyoruz.”
RTÜK Başkanı, denetimlerin anayasal yetkiler çerçevesinde devam edeceğini ve yayıncılardan sorumlu hareket etmelerini beklediklerini belirtti.
turkiyehaberkanali.com
Sedat Peker'in ifşaları hakkında yeni hamle!49 izlenme
Küçükçekmece’deki 3 katlı binanın çökme anı kamerada38 izlenme
5.25 milyarlık teşviğin kaynağı belli oldu: İşçiden alınıp patrona verilecek!183 izlenme
CHP’li Akın acı gerçeği açıkladı: "Doğalgaz fiyatları 'Kıskanç' Avrupa’da yüzde 90 düştü Türkiye’de yüzde 164 çıktı"20 izlenme
Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e tekrar saldırdı!29 izlenme
Ehliyetsiz kullandığı araçla ölüme sebep olan Timur Cihantimur’u yüzde 25 hatalı gösteren rapora Aci ailesinin avukatından tepki!32 izlenme
MHP'li vekilin oğlunu mülakat puanıyla 'birinci' yaptılar!45 izlenme
Kılıçdaroğlu Anayasayı göstererek yeni video paylaştı 'Konutları depremzedelere ücretsiz teslim edeceğiz'32 izlenme
Meclis'e giremeyince gerçeği gördü! "Kimse gücenmesin..."
İmamoğlu'nun diplomasının iptal edildiği toplantıda neler yaşandı?
Türkiye Yüzyılı’nın istatistiği: Türkler Suriyelileri de Afganları da geride bıraktı, birinci sıraya çıktı
İstanbul Sözleşmesi davasında flaş gelişme! "Ya AYM'ye gönderilsin ya da iptal edilsin"