CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, sağlık sisteminde yaşanan sorunları değerlendirdi. Purçu, "Sadece temmuz ayında 95 hekim yurt dışına göç etmek için belge alırken; bunun 15 hekimi İzmir’den, 41 hekimi İstanbul’dan, 23 hekimi Ankara’dan. Doğu'da ise durum daha vahim. Doktorlar ortalama 70 ile 140 hasta bakarken, acillerde bu sayı 500’ü hatta bazı yerlerde 1000’i buluyor" dedi.
"VATANDAŞIN SAĞLIĞIYLA OYNAMAYIN"
Purçu, "Ataması yapılacağı açıklanan 85 bin yardımcı personel sağlığı kurtarmak için yetmez, doktorların göçünü önlemek, şiddet yasasını acilen çıkartmak gerekir. Sağlık sistemi SOS diyor, bakanlık pembe tablo çiziyor. Artık pembe gözlükleri çıkarın, vatandaşın sağlığıyla oynamayın" diyerek acil çözüm çağrısında bulundu.
Sosyal devletin asli görevinin vatandaşlarının en temel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu hatırlatan Purçu, randevu sorunu yaşanırken, 'giderlerse gitsinler' denilerek meslekleri hiçleştirilen doktorların da ağır çalışma koşulları, yetersiz ücretleri ve gördükleri şiddet nedeniyle ülkeyi terk ettiklerini söyledi. Purçu, bunun sağlık sistemini daha da kaosa sürüklediğini ifade etti.
"HASTALAR TEDAVİ OLSA İLAÇ BULAMIYOR"
Purçu, açıklamasına şöyle devam etti:
“Hasta aylarca randevu için uğraşıyor. Güçlükle randevu alan hasta saatlerce hastane koridorlarında bekliyor. Hastanede randevu bulup muayene olma aşamasına gelen hasta, doktorlara uygulanan yoğun çalışma mobingi nedeniyle kısacık sürede muayene olabiliyor. Doktor yoğun tempodan mutsuz, gördüğü şiddet de cabası. Hastalar tedavi olsa ilaç bulamıyor. İlaç bulan parası olmadığı için alamıyor. Eczaneler veresiye defterleriyle dolup taşıyor. SMA’lı çocuklar ilaçlarını alamadığı için hasbel kader kaderlerine terk ediliyor. Özetle sistem çöküyor.”
Hastanelerde kuyruk yok diyorsunuz, randevu alamayan vatandaş hastane kapısına dahi ulaşamıyor. Olan hastaneleri kapatıyorsunuz, kamu zararı yaratıyorsunuz, şiddet mağduru doktorlar ülkeyi terk diyor.
Ameliyathanelerde medikal sıkıntısı yaşanıyor. Aile hekimleri kiralarını ödeyemiyor. Satılık ASM’lerin sayısı artıyor. Ataması yapılacağı açıklanan 85 bin yardımcı personel sağlığı kurtarmak için yetmez, doktorların göçünü önlemek, şiddet yasasını acilen çıkartmak gerekir."
KRT
Elon Musk Bu Kez de Cevabıyla Gündemde!31 izlenme
20 liradan simit satan işletmelere yasal işlem başlatıldı19 izlenme
VEDAŞ, borcu olan belediyenin elektriğini kesti, belediye VEDAŞ’ın binasını mühürledi!108 izlenme
Zam bekleyen memur ve memur emeklisini üzecek haber! İşte Ocak ayında alacakları maaş30 izlenme
Zafer Bayramı'nda Yunan adası kuyruğu uzadıkça uzadı20 izlenme
Reza Zarrab Savcı’ya “Erdoğan” dedi!3242 izlenme
Termik santrali 'nefes alamıyoruz' diyerek protesto eden vatandaşlara kaymakamdan tehdit! 'Bütün askerleri oraya yıkarız'77 izlenme
Erdoğan'a sert 'köpük' tepkisi: 'Millet sizi sandıkta çarpacak'69 izlenme
Öldürülen Gazeteci Güngör Arslan hakkındaki çirkin iftira çöktü: İddialar reddedildi!
İstanbul'da vatandaşlar artık 'Halk Ekmek' önünde metrelerce kuyruk oluşturuyor!
“İstanbul’daki atış poligonları tıklım tıklım Suriyeli dolu”
Özgür Özel Ankara'dan seslendi! "Ankara'nın ve Türkiye'nin gözünün içine bakarak söylüyorum: Bu dava siyasidir, iddialar iftiradır, arkadaşlarımız masumdur"