7 Şubat’ta Mithat Fahlioğulları adı ve imzasıyla CİMER’e başvuru yapıldı. ‘Gizli’ ibaresinin yer aldığı başvuruda, Mezitli Belediye Başkanı CHP’li Neşet Tarhan’ın, eski CHP Dersim Milletvekili, avukat Hüseyin Aygün’e haksız yere ödeme yaptığı iddia edildi. ‘Çok ivedi’ ifadesinin yer aldığı başvuruda, söz konusu belediyenin Ankara’da hiçbir davasının ve avukatlık işinin olmadığı öne sürüldü. Başvuruda, şu ifadelere yer verildi: “Mezitli Belediye Başkanlığı tarafından Hüseyin Aygün’e 16 bin 600 TL ödeme yapılmıştır. Tarhan’ın CHP’nin Ankara’daki para havuzuna bugüne kadar milyonlarca lira para aktarıldığı söylenmektedir. Aygün’e yapılan ödemelerin nedeni, Aygün Avukatlık Bürosu adı altından Ankara’da oluşturulan bir havuz hesabının olmasından kaynaklanmaktadır. Gönderilen paraların, buradan Seyit Torun, Bülent Tezcan, Veli Ağbaba, Gökhan Günaydın gibi bazı milletvekillerine aktarıldığı söylenmektedir. Bu vesile ile Tarhan kendi ikbalini düşünerek, yeniden CHP’nin Belediye Başkan Adayı olarak atanmasını kesinleştirmiştir… Ayrıca HDP ile kurmuş olduğu seçim ittifakı sayesinde kendisini başkan olarak seçilebileceğini garanti gören Tarhan’ın icraatları ile ilgili acilen gerekli inceleme ve soruşturma veya cezai işlemlerinin başlatılması ve ismimin gizli tutulması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim.”
Mithat Fahlioğulları ise önceki gün ‘muhbirmüşteki’ sıfatıyla Kaymakamlığa giderek ifade verdi. Söz konusu CİMER başvurusunun kendisine ait olmadığını dile getiren Fahlioğulları, ifadesinde şunları kaydetti: “Dilekçe ve altındaki imza bana ait değildir. Dilekçe içeriğinden de herhangi bir bilgim yoktur.”
Mithat Fahlioğulları, CHP’li Hüseyin Aygün ve Neşet Tarhan konuya ilişkin BirGün’e konuştu.
Fahlioğulları, yaşananlar nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, “CİMER yasası yeniden gözden geçirilmeli” dedi. Fahlioğulları, şöyle devam etti: “CİMER yasasının ve ihbar hattının ne kadar yanlış anlaşıldığını gözler önüne seren bir olay. Burada verilen dilekçeyi alan kurum, bunu düşünmeli. Bunu imzalayan şahıs kimdir, TC Kimlik Numarası nedir gibi sorgulamanın yapılması lazım. Sahte imzayla ve tanıklarla yüzlerce insan cezaevinde yattı. Yani en son Mansur Yavaş olayında da gördük… Vatandaş olarak da CİMER’den şikâyetçiyim. Benim bilgim dışında, benim adıma soruşturma açmasından dolayı… Adımın kullanılarak kumpas kurulmasını şiddetle kınıyorum. İhbarcıların yürekleri varsa kendi isimleriyle şikâyette bulunsunlar.”
Mezitli Belediyesi’nin Ankara’da bir süre avukatlığını yaptığını aktaran Hüseyin Aygün, o dönem yaşananları şöyle anlattı: “Süresini hatırlamıyorum ama Belediye’nin Ankara’daki işlerini yürütmemizi istemişlerdi. Vekâlet, belediye başkanlığı tarafından bana verildi ve Ankara’daki işlerini yaptık. Ama belediyeyle vekâlet ilişkimiz sona erdi.”
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise şu ifadeleri kullandı: “Şikâyetçi olarak gösterilen isim, benim çok uzun yıllardır tanıdığım bir arkadaşımın ismi. Ama onun haberi yoktu. Başkası onun adını kullanarak, şikâyet dilekçesi göndermiş. Soruşturma konusu yapılmış. Yasal olmayan bir şey söz konusu değil. Seçim öncesi bir takım insanların rahatsızlıkları oluyor. Kendi isimlerini yazmaya cesaret edemeyenler, çamur at, izi kalsın politikasını uyguluyorlar.”
https://www.birgun.net/haberdetay/sahteisimveimzaylakumpas.html
Zeytin Dalı harekâtı 9. gününde... Burseya Dağı'na Türk bayrağı çekildi111 izlenme
Özgür Özel’den Erdoğan’a emekli ikramiyesi tepkisi: 'Yazıklar olsun'37 izlenme
İnce'den yeni Gül açıklaması 'Öyle bir şey demedim'1037 izlenme
Erdoğan’ın Hamas çıkışına karşı ABD'den yaptırım hazırlığı38 izlenme
Ne yolsuzluk ne haksızlık, Almanya’nın Aile Bakanı "doktora tezi" yüzünden istifa etti!43 izlenme
Sanatçılar, AKP'ye 100 milyon Euro'yu sordu! "Paralar nerede?"45 izlenme
Işık: Süleyman Şah Türbesi eski yerine taşınacak123 izlenme
Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı37 izlenme
AKP'nin 'üyelere saray gezisi' kampanyasına CHP'den yanıt "CHP iktidarında o saray halka açılacak!"
Son tarihi hatırlatıp uyardı: "Bizi daha tehlikeli günler bekliyor"
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Bilgin’den açıklama
Türk bilim insanı Canan Dağdeviren BBC 100 Kadın 2023 listesine girdi