Burdur’un Yeşilova ilçesindeki beyaz kumsalı ve turkuaz suyunun güzelliğiyle ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak ünlenen Salda Gölü yakınına yapılacak millet bahçesinin projesi onaylandı.
AKP Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Salda Gölü Millet Bahçesi’nin proje detaylarının tamamlandığını ve gerekli kurullarca onaylandığını bildirdi.
Proje ihalesinin 31 Temmuz 2019’da yapıldığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Salda Gölü’ne önümüzdeki yıllarda ziyaretçi akını bekleniyor. Ziyaretçilerin bölgede kalma sürelerini uzatabilmek için sosyal donatı ve gölden uzak noktada yapılacak millet bahçesi ile seyirlik anlar çeşitlendirilmiş olacak. Gölü ve çevresini koruma amacı güdülerek yapılacak projeye son şekli verildi, gerekli kurul onayları gerçekleşti.”
Bahçenin yaklaşık bin metrekarelik halk plajı kıyısında tamamen ahşaptan kafe, büfe, otopark alanları, yönetici ve sağlık birimleri, giyinmesoyunma kabinleri, satış üniteleri, cankurtaran yapıları, mescit ve tuvaletler oluşturulacak.
‘Beyaz Adalar’ denilen yerde ise toplam 1715 metrekare kapalı alan ziyaretçilerin hizmetine sunulacak. Burada da tamamen ahşaptan ve yüksek olmayan, doğal görüntüyü bozulmayacak küçük birimler halkımızın hizmetine sunulacak. Rekreasyon alanı olarak önerilmiş alanlarda yapılacak her türlü yapı, takılıp sökülebilir nitelikte olacak. Göl kenarındaki çirkin ve kirli görüntüler tamamen ortadan kalkmış olacak.”
Naci Görür 'ölümcül soru' diyerek açıkladı: Kritik İstanbul uyarısı7 izlenme
Türkiye dört bir yandan yanarken THK uçakları bakın neredeydi...140 izlenme
İmamoğlu'ndan Çankırı mesajı: "Yarın Çankırı, hukuksuzluğa karşı bir araya geliyor. Ben de ekran başında çok kıymetli vatandaşlarımızla olacağım. Kalbim, ruhum sizlerle!"10 izlenme
Kamer Genç zamanında uyarmıştı 'Fethullah Türkiye için büyük bir tehlike haline gelmiştir'1896 izlenme
Çok konuşulacak iddialar: Mahfi Eğilmez AKP iktidarını belge ile vurdu!35 izlenme
Bakan Yerlikaya Suriye'ye dönen göçmen sayısını açıkladı7 izlenme
Maliye ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklamalar geldi25 izlenme
Özgür Özel'in A takımı belli oldu7 izlenme
AKP’li komisyon başkanı bile TÜİK’ten şikâyetçi: "Veriye ulaşamıyoruz"
Emekliler Bulgaristan’a gidiyor!
CHP’li belediyelere borç kıskacının perde arkası: Sayıştay defalarca AKP'li belediyeleri uyarmış, AKP izlemiş!
AKP'li meclis üyesi "Muhalefete yönelik baskıların artması nedeniyle" diyerek AKP'den istifa etti