Antalya Anadolu Lisesi yönetiminin salgın önlemleri kapsamında, haftalık ders programları ve sınıf listeleri düzenlemesi tepkilere yol açtı. Okulun resmi internet sitesinde yer alan listelere göre; pazartesi ve salı günlerinin erkek öğrencilere, perşembe ve cuma günlerinin ise kız öğrencilere ayrıldığı görüldü.
HEM GÜNLER HEM SINIFLAR AYRILDI
Okul idaresi tarafından hazırlanan listelerde aynı gün ve sınıfa isimleri yazılmış kız ya da erkek öğrencilerin bulunduğu istisnai örnekler de söz konusu olurken, çoğu sınıfta ise kız ve erkek öğrencilerin tamamen farklı sınıflara ayrılmış olduğu görüldü. Konu hakkında açıklamada bulunan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, karma eğitime karşı yapılan tüm düzenlemelerin karşısında olduklarını söyledi.
“KARMA EĞİTİMİN ORTADAN KALDIRILMASINA ŞİDDETLE KARŞIYIZ”
Uygulamanın karma eğitimin ortadan kaldırılmasına dönük yerel bir adım olduğunu belirten Sönmez şöyle konuştu:
“Yasalara göre suçtur. Bilinçli yapıldıysa eğer, karma eğitimi ortadan kaldırmaya dönük bir adımsa bu konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli girişimleri, gerekli soruşturmayı yapmalıdır.
Eğer böyle bir sonuca ulaşılırsa, gerekli cezalandırma da yapılmalıdır. Çünkü bunun önümüzdeki süreçte farklı okullarda farklı versiyonları, farklı düzenlemeleri çıkabilir.
Karma eğitimi ortadan kaldırmaya yönelik kamuoyu oluşturma anlayışı da burada geliştiriliyor olabilir. Biz Eğitim Sen olarak karma eğitimin ortadan kaldırılmasına şiddetle karşıyız.
Bu doğrultuda mücadelemizi sonuna kadar yürütürüz Laik eğitim anlayışından asla taviz vermeyeceğimizi bir öğretmen örgütü sendika olarak belirtmek istiyoruz.”
https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/salginifirsatbilenmudurdenharemselamlikuygulama6094921/
Ankara ve İstanbul'da belgesiz oy kullanmak isteyen polisler gündemde: Tutanaklar tutuldu32 izlenme
AKP’ye katılan Çelebi’ye manidar çağrı: "Bize ihtiyacın kalmadı yol arkadaşlığını bitir"29 izlenme
Dünyaca ünlü televizyon kanalından Kılıçdaroğlu analizi: "Türk siyasetinde bir tabuyu yıktı"37 izlenme
'İmam Hatipler deist, ateist çıkmaya başladı' diyen Cübbeli Ahmet'i haklı mı? Genç kız 'İmam Hatip mezunuyum üç yıl önce dinden çıktım'29 izlenme
Tekmenin ardından: Yusuf Yerkel'den tepki çeken 'Floyd' tweeti!63 izlenme
Hakan Bayrakçı İstanbul anketini paylaştı: İmamoğlu, 6.9 puan önde28 izlenme
Emekliler kirayı ödeyebilmek için 'gençlik yıllarına' dönüyor!6 izlenme
İstanbul'da enflasyon nerdeyse yüzde 8027 izlenme
Türkiye’nin konuştuğu davaya ünlüler ne tepki verdi? Narin için hepsi tek yürek oldu
Kanal İstanbul güzergâhında 267 heyelan alanı tespit edildi!
Cumhurbaşkanlığı uçağındaki gazeteciden "tasarruf" tepkilerine tepki çeken yanıt: ":)) Höst, Türkiye dünyadan tecrit mi olsun?"
MB doları 27 lirada tutmak için çırpınıyor