Seçim günü çok sayıda ihlal haberinin geldiği Şanlıurfa’da gerginlik durulmuyor. Kentten son gelen haberlere göre, merkez Karaköprü ve Eyyübiye ilçelerinde elektrik kesintileri başladı; Suruç’ta ise avukatların ilçe seçim merkezlerine alınmadığı belirtildi.
Şanlıurfa'dan ve kentin çok sayıda ilçesinden gün içerisinden ihlal haberi gelmişti. Çok sayıda müşahit görevli oldukları yerlerde darp edildikleri ve bölgeden zor uzaklaştırıldıklarını bildirirken; CHP ve HDP YSK’ya başvuruda bulunmuştu. YSK ise iddialarla ilgili olarak adli işlem yapılması konusunda gerekli girişimlerde bulunulduğunu belirtti.
BAŞSAVCI'DAN AÇIKLAMA
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, gerekli soruşturma işlemlerinin başlatıldığını ve usulsüz oy kullanan, yaralama olayına karışanların yakalanması için gerekli talimatların en hızlı şekilde verildiğini söyledi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı üzerine usulsüz oy kullanmaya çalıştığı tespit edilen 4 kişi, oy pusulalarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gerek il ve ilçe seçim kurulları, gerekse Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımız tüm iddiaları titizlikle değerlendirmişlerdir. Bundan sonraki iddiaları da yine titizlikle değerlendirmeye devam edeceklerdir. Seçim ile ilgili suç içeren tüm davranışlar etkin bir şekilde soruşturulmuştur, soruşturulmaya devam edilecektir."
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/sanliurfadaelektrikkesintileribasladiavukatlarsecimh98896.html
3 ayda kapanan şirket sayısı korkuttu!47 izlenme
Büyük skandal! FETÖ'cüler gizli belgeleri yayınladı!101 izlenme
Kızılay 2021'deki skandalıyla gündemde: Uçak değil paralar uçmuş!27 izlenme
‘Millete domuz yediriyorlar’908 izlenme
TÜGVA yaz kampına konuşmacı olarak katılan Murat Ülker'e Filistin ve Gazze tepkisi: "Hiç utanmadınız mı?"21 izlenme
Mahkeme, maske cezasını iptal etti! Dikkat çeken ‘sosyal devlet’ vurgusu80 izlenme
Jandarma'dan Tayfun Kahraman açıklaması21 izlenme
İmamoğlu'na ölüm tehdidi! Suç duyurusunda bulundu24 izlenme
Seçil Erzan: Yüksek kârlı fon vaadiyle açılan dolandırıcılık davasının ikinci duruşmasında ne oldu?
Nüfusa oranla en fazla vaka AKP'nin kongre yaptığı illerde oldu!
Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları
Skandal 'sehven' patladı! Bakan zannedip torpil istediği kişi bakın kim çıktı?