Hani enflasyonla topyekün mücadele vardı?
Cumhurbaşkanlığı 950 milyon lirası gelecek yıl olmak üzere önümüzdeki 3 yılda 2 milyar 610 milyon liralık inşaat ve benzeri amaçla yatırım harcaması yapacak. Bu tutar, dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti için açıkladığı 1 milyar 370 milyon liranın yaklaşık 2 katını ifade ediyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı 20192021 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Mali Plan (OVMP) Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni Ekonomi Programı'na uygun olarak hazırlanan OVMP'ye göre, önümüzdeki yılın bütçesi, bu yıl bütçesinin başlangıç ödeneğine göre yüzde 16 artarak 762 milyar liradan 885.2 milyar liraya çıkacak.
2019 bütçesinde en yüksek artış yüzde 63.6'yla faiz giderlerinde yaşanacak. Yıl başında 71.7 milyar lira öngörülen faiz ödemesi 76.4 milyar liraya, gelecek yıl ise tam 117.3 milyar liraya çıkacak. Kamu gelecek yıl yatırımları yarı yarıya azaltarak 69 milyar liradan 34 milyar liraya, mal ve hizmet alımlarını da 66 milyardan 60 milyara indirecek. Harcamalar ise 299 milyar liradan, 383 milyar liraya çıkacak.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/krizyokamagenelgesivar2675858/
Mansur Yavaş’tan Türkiye’de bir ilk! ABB’nin beş yıllık Seçim Öncesi Mali Durum Raporu’nu paylaştı30 izlenme
CHP'nin kazandığı Bayrampaşa Belediyesi'nin Başkanvekili seçim kurasının çekildiği o an!14 izlenme
Merdan Yanardağ: "Akşener kapağı Cumhur İttifakı’na atmak için bana yönelik troll saldırısına katıldı"28 izlenme
Ankara'da silahlı saldırganlar bir gecede dehşet saçtı: Aralarında Ayhan Bora Kaplan'ın yeğeni de var117 izlenme
Küçük Elif'in ameliyatı 'kur farkı' gerekçesiyle iptal edildi!157 izlenme
Müslüme'nin bilirkişi raporu ortaya çıktı109 izlenme
Muhammed Yakut İspanya'da eşi ve oğlu Türkiye'de serbest bırakıldı38 izlenme
Camide DJ'li eğlence Diyanet'i karıştırdı!121 izlenme