Atatürk'ün görüşmelerini yaptığı, Cumhuriyet'in simgelerinden biri olan Ankara Palas, kararname ile Cumhurbaşkanlığı'na devredildi.
1927’de hizmete açıldığında Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Doğudan batıya açılan pencere' ifadeleri ile tanımladığı, resmi görüşmelerini yürüttüğü, Cumhuriyet baloları ile ünlü Ankara Palas , Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile Cumhurbaşkanlığı’na devredildi. Ankara Palas’ın binası ve üzerinde bulunduğu arazi Saray'a tahsis edildi, Dışişleri Bakanlığı'nın elindeki işletmesi ise kapatıldı.
1983’ten bu yana Devlet Konukevi olarak kullanılan bina artık Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Milli Saraylar İdaresi'nin emrine verilecek. Başkanlık sistemi ile birlikte TBMM’den Cumhurbaşkanlığı’na devredilen saray, müze, köşk, kasır ve fabrikaların yönetildiği Milli Saraylar İdaresi’nin kuruluş kararnamesinde, 1.5 yıl sonra bir değişiklik daha yapıldı. Kuruluş kararnamesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınarak Saray'a devredilen Cumhuriyet’in ilan edildiği 1. TBMM binası, yeni kararname ile Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi’nin görev alanından çıkarıldı. 1. TBMM binası yerine, 1927’de hizmete açıldığında Atatürk’ün 'Doğudan batıya açılan pencere' olarak nitelediği, 1983 yılından bugüne de Devlet Konukevi olarak hizmet veren Ankara Palas ise Dışişleri Bakanlığı uhdesinden alınarak Cumhurbaşkanlığı’da devredildi.
YASİN YILDIZ ATANDI
Dün yayımlanan kararnameyle birlikte Milli Saraylar İdaresi’nin Başkanı da atandı. Buna göre Milli Saraylardan Sorumlu TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Yıldız, yeni dönemde de İdare Başkanlığı görevini yürütecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yakın arkadaşı olduğu bilinen ve TÜRGEV’in İstanbul şubesi üyesi olan Yıldız’ın adı Gezi Direnişi’nde Dolmabahçe’deki eylemcilerin camide bira içtiği iddiaları sırasında gündeme gelmişti. O dönem Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olan Yıldız’ın Bezmi Alem Camisi’ne gelerek bazı fotoğraflar çektirdiği ve bu fotoğrafların basın servis edildiği iddia edilmişti.
SARAYLAR KAFETARYA ŞİRKETİ KURACAK
Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi; bünyesindeki saray, köşk, kasır ve tarihi fabrikalardaki kafeterya ve hediyelik eşya mağazalarının kamu kurumuna bağlı iktisadi işletme statüsünde veya kuracağı, ortak olacağı ya da devralacağı şirket eliyle sevk ve idaresini yapacak. Yani artık müzelerde, saraylarda özel işletmelere ihale usulüyle işletme devri kapanmış olacak. Milli Saraylar, Cumhurbaşkanı’nın onayıyla döner sermaye işletmesi veya şirket kurabilecek, kurulmuş şirketlere ortak olabilecek veya bunları devralabilecek.
https://www.siyasetcafe.com/saraylarisletmeolacakkafeteryaacacaklar39663h.htm
Türkiye'nin tatil cennetinde heyecan verici keşif! Anadolu'da görülmemiş bu keşifi, dev dalgalar ortaya çıktı23 izlenme
AKP'li Güler: "Emekli maaş zammı bu akşam Erdoğan'a sunulacak"29 izlenme
Adnan Oktar, AKP'li Bakan ile iş ortağı çıktı!69 izlenme
Ziraat Bankası personeline tanesi 31 bin TL'lik saat dağıttı! Bakın hangi AKP'li zengin edildi?34 izlenme
‘Böbreğimi satmak istiyorum, borcum çok isteyen olursa haber verir misiniz?’35 izlenme
Yandaş İHH Başkanından skandal açıklama! 'Çok az füze atıldı, içimizi serinletmedi'322 izlenme
KYK yurtlarında sorunlar bitmiyor: Son 15 günde 3’ü intihar 6 ölüm!34 izlenme
Diyanet vatandaştan SMS ile 10 TL istedi!82 izlenme
Emekliye neden para verilmediği ortaya çıktı: Yandaşlara dernek ve vakıflara para akmış!
Borsa sert geriledi
TÜVTÜRK muayenesine ekstra ücret geldi! Sürücüler makbuzu eline alınca gördü
'Yenidoğan' davasında duruşmadan atılan avukatın acı isyanı! 'Bu dava suçüstü belgesi, duyulmasın istiyorlar'