Atatürk'ün görüşmelerini yaptığı, Cumhuriyet'in simgelerinden biri olan Ankara Palas, kararname ile Cumhurbaşkanlığı'na devredildi.
1927’de hizmete açıldığında Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Doğudan batıya açılan pencere' ifadeleri ile tanımladığı, resmi görüşmelerini yürüttüğü, Cumhuriyet baloları ile ünlü Ankara Palas , Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile Cumhurbaşkanlığı’na devredildi. Ankara Palas’ın binası ve üzerinde bulunduğu arazi Saray'a tahsis edildi, Dışişleri Bakanlığı'nın elindeki işletmesi ise kapatıldı.
1983’ten bu yana Devlet Konukevi olarak kullanılan bina artık Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan Milli Saraylar İdaresi'nin emrine verilecek. Başkanlık sistemi ile birlikte TBMM’den Cumhurbaşkanlığı’na devredilen saray, müze, köşk, kasır ve fabrikaların yönetildiği Milli Saraylar İdaresi’nin kuruluş kararnamesinde, 1.5 yıl sonra bir değişiklik daha yapıldı. Kuruluş kararnamesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınarak Saray'a devredilen Cumhuriyet’in ilan edildiği 1. TBMM binası, yeni kararname ile Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi’nin görev alanından çıkarıldı. 1. TBMM binası yerine, 1927’de hizmete açıldığında Atatürk’ün 'Doğudan batıya açılan pencere' olarak nitelediği, 1983 yılından bugüne de Devlet Konukevi olarak hizmet veren Ankara Palas ise Dışişleri Bakanlığı uhdesinden alınarak Cumhurbaşkanlığı’da devredildi.
YASİN YILDIZ ATANDI
Dün yayımlanan kararnameyle birlikte Milli Saraylar İdaresi’nin Başkanı da atandı. Buna göre Milli Saraylardan Sorumlu TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Yıldız, yeni dönemde de İdare Başkanlığı görevini yürütecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yakın arkadaşı olduğu bilinen ve TÜRGEV’in İstanbul şubesi üyesi olan Yıldız’ın adı Gezi Direnişi’nde Dolmabahçe’deki eylemcilerin camide bira içtiği iddiaları sırasında gündeme gelmişti. O dönem Milli Saraylardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olan Yıldız’ın Bezmi Alem Camisi’ne gelerek bazı fotoğraflar çektirdiği ve bu fotoğrafların basın servis edildiği iddia edilmişti.
SARAYLAR KAFETARYA ŞİRKETİ KURACAK
Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi; bünyesindeki saray, köşk, kasır ve tarihi fabrikalardaki kafeterya ve hediyelik eşya mağazalarının kamu kurumuna bağlı iktisadi işletme statüsünde veya kuracağı, ortak olacağı ya da devralacağı şirket eliyle sevk ve idaresini yapacak. Yani artık müzelerde, saraylarda özel işletmelere ihale usulüyle işletme devri kapanmış olacak. Milli Saraylar, Cumhurbaşkanı’nın onayıyla döner sermaye işletmesi veya şirket kurabilecek, kurulmuş şirketlere ortak olabilecek veya bunları devralabilecek.
https://www.siyasetcafe.com/saraylarisletmeolacakkafeteryaacacaklar39663h.htm
Tuncay Mollaveisoğlu 'Pakdemirli’nin ‘hurda’ dediği uçakları 2010 yılında Erdoğan aldı!'76 izlenme
Avrasya Araştırma’nın bu anketi çok konuşulacak: Bu iki isim Erdoğan’a fark attı!64 izlenme
Göz göre göre batıyoruz: Risk primi zirveye çıktı19 izlenme
CHP’li Erdoğdu Sayıştay Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın nasıl suç işlediğini belgeleriyle anlattı!64 izlenme
Türkiye 2023'e böyle giriyor: Et ve Süt Kurumu’nda ucuz et kuyruğu33 izlenme
TEKNOFEST'te maske krizi! Fahrettin Koca, damat Selçuk Bayraktar'ın isteğini reddeti!117 izlenme
Kütahya’da CHP’li kadınlara saldırı!27 izlenme
Kızılay Başkanı Kerem Kınık: Gerçekçi olalım, Suriyelilerin yarısı dönmez252 izlenme
Seçil Erzan'ın silinen mesajları için çalışma başlatıldı
Cumhuriyet'in 100. yılında Türk kadının zaferi! A Milli Kadın Voleybol Takımının Avrupa Şampiyonluğu'nun geldiği an...
Melih Gökçek ve 'Travesti Okşan' hakkında bir skandal daha
6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin 6. ayında, felaketten etkilenen Hatay'ın son durumu havadan görüntülendi