Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Adilhan Köyü’nde çam ormanlarının arasına geçtiğimiz yirmiden fazla villa inşaatı başladı. Saros Gönüllüleri öncülüğünde toplanan doğaseverler talanı durdurmak için bugün bir basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasına, Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Sezai Kaya, yönetim kurulu, Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz ve birçok doğaseverin yanı sıra bölge halkı da katıldı.

Sürecin takipçisi olacaklarını söyleyen Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi Başkanı Sezai Kaya, “Bu alana yapılan betonarme yapıların yasal bir zemini yoktur. Evreşe Belediyesinin mesire alanı olarak kiraladığı iddia edilen ormanda, beton iki katlı villa inşaatların yükselmesine doğaseverler tepki gösterdi. Ne olursa olsun belediye sorumluluğunda olan bir yer burası. Belediye kamu hizmeti verir. Biz kamuyuz. Bakın burada bir çok kızıl çam kesilmiş” dedi. Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz ise; “Ülkemiz, dört bir yandan tam bir yağma ve talan altındadır. Halk, adeta ormanlarını, topraklarını, derelerini, sularını Çevre Bakanlığı’ndan korumaktadır. Buraya yapılan kabul edilemez. Ülkemizin geleceği için el ele vererek sonuna kadar mücadele etmeliyiz” diye konuştu.
Birkaç yıl önce sulanabilir tarım arazisi niteliğinden çıkarılarak, Evreşe Belediyesi mücavir alanı olarak belirlenen bölgede yer alan ormanın 2017 senesinde Evreşe Belediyesi tarafından mesire alanı olarak kiralandığı biliniyor.
Tele1
Kanal İstanbul köprüsü çıkmaz sokağa çıktı37 izlenme
4 kişi hayatını kaybetmişti! Valilikten sel felaketi açıklaması26 izlenme
İktidar konut sözünün yüzde 8'ini tuttu28 izlenme
Sosyal medya bu röportajı konuşuyor! 'Eskiden yağ bulamıyorduk' diyen AKP'liye ilkokul öğrencilerinden ders gibi yanıt!43 izlenme
Eski AKP'li vekil: Partiye gönül vermiş pek çok insan YSK’nın kararından dolayı vicdanen rahat değil67 izlenme
Çocuklar okula karanlıkta ve aç gidiyor21 izlenme
Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu Emrah Mahzuni, İYİ Parti’den istifa etti42 izlenme
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin Erdoğan’a adaylık yolunu kapattı88 izlenme
Eşine iğne yapan erkek hemşirenin burnunu kırdı! "Benim karıma bir erkek nasıl iğne yapar?"
Almanya, İngiltere ve Türk ekonomilerini para birimi üzerinden karşılaştırdılar
Müezzinoğlu'nun kapatılan hastanesinde babanın isyanı: "Kendimiz götüreceksek neden 4 gündür bekliyoruz"
MEB’in sitesinde yer alan fıkıh okumaları kitabı: ‘Buluğa ermiş herkes evlilik akdini bizzat kendisi yapabilir’