Sayıştay'ın yeni Başkanı Metin Yener (49) oldu. Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü iken Sayıştay Başkanlığı'na aday olan Yener, Meclis tarafından yapılan gizli oylama ile yeni başkan seçildi.
Kamu idarelerinin gelir ve giderleri ile mallarının kullanımını millet adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamakla sorumlu kurum olan Sayıştay'ın yeni başkanı Meclis Genel Kurulu'nda seçildi.
Yapılan seçime Cumhurbaşkanı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Sayıştay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoy katıldı. Oylama sonucu Metin Yener başkan seçildi.
METİN YENER KİM?
Sayıştay'ın yeni başkanı Yener, yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakındaki bürokratlardan. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü ve Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Yener, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü oldu. Yener, bir dönem de Türkiye Boks Federasyonu'nda asbaşkan olarak görev yaptı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/yenisayistaybaskanibellioldu6500366/
Okuldaki cinsel taciz skandalında rezalet üstüne rezalet!5795 izlenme
Narin soruşturmasında 'WhatsApp grubu' detayı: En ufak hareketi paylaşıp sonra sildiler!40 izlenme
Gürsel Tekin "Ankara ve İstanbul için kayyum hazırlığının olduğunu duyduk"614 izlenme
Çalışan emeklilerin 5 bin TL ikramiye alacağı tarih belli oldu: 2 günde almayan kalmayacak35 izlenme
Hastanede ihmal: En az 7 kişiye bulaştı!188 izlenme
O yetkiliden şok sözler! ''Erkeklerle aynı havuzdan yüzen kadınlar...''194 izlenme
AKP'de EYT çatlağı: Erdoğan'dan bakanlara talimat85 izlenme
Amasya, Tokat, Afyon sanıyoruz ama, gerçek: Amerika!487 izlenme
25 partiyi hedef gösterdi, 'Aynaya bak' tepkisi geldi! Destici'den tepki çekecek bir paylaşım daha
Kılıçdaroğlu kafe ve restoran işletmecileriyle görüştü "30 milyarı 5 kişiye değil esnafa dağıtsın"
AKP Çayeli, Saray'a sadece bir kişi götürecek
Şehir hastanelerinde fatura belli oldu