İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart sabah saatlerinde 'yolsuzluk' ve 'terör' suçlamalarıyla evinden gözaltına alındı. İmamoğlu, 23 Mart'ta 'yolsuzluk' suçlamasıyla tutuklandı ve Silivri Cezaevi'ne gönderildi.
İmamoğlu'nun tutuklanması Türkiye genelinde büyük tepkilere neden oldu. Vatandaşlar birçok kentte sokaklara akın ederek İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto etti. Protestoların ana merkezi ise Saraçhane oldu. İmamoğlu'nun gözaltına alınmasından sonra her gün saat 20.30'a Saraçhane'ye çağrılar yapıldı.
Öte yandan İmamoğlu'nun tutuklanması CHP'nin 23 Mart'ta yapma kararı aldığı ön seçime engel olmadı. Aksine CHP'li üyelere açık olan sandıkların yanına dayanışma sandığı da eklenerek tüm Türkiye, cumhurbaşkanı adayını seçmek için ön seçime çağrıldı. CHP'nin bu çağrısı vatandaşlardan karşılık buldu ve sandıklardan İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması için 14 milyon 850 bin oy çıktı. Bu sonuçla birlikte İmamoğlu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı oldu.
Bir yanda protestolar devam ederken siyaset arenasında ise İmamoğlu'nun tutuklanmasının cumhurbaşkanlığı yarışı ile partilerin oy oranlarını nasıl etkilediği merak konusu oldu ve gözler anket şirketlerine çevrildi. Merak edilen sorunun cevabına ilk yanıt HBS Araştırma Şirketi'nden geldi.
HBS Araştırma, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda saha çalışmalarının devam ettiğini belirterek, partilerin oy oranlarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:
"CHP son dönemlerin en yüksek oy oranını, bizim anketlere göre yakalamış durumda. AK Parti'de düşüş devam ediyor. İYİ Parti, yukarı doğru bir adım atmış durumda."
Gerçek Gündem
Almanya, Türkiye’ye giden çifte vatandaşların pasaportuna el koyuyor!40 izlenme
AKP'nin 'mülakat kalkacak' yalanına ittifak ortağı da şaşkın28 izlenme
İstanbul-Ankara otobüs bileti fiyatlarına büyük zam!38 izlenme
Veterinerler ‘uyutma’ yasasına uymayacaklarını açıklayıp, çözüm önerilerini sıraladı37 izlenme
İlave TV sokak röportajı yaptığı sırada kendilerini ülkücü olarak tanıtan bir grup tarafından saldırıya uğradı!63 izlenme
Ramazanda etin fiyatını sabitlemişlerdi: Et ve Süt Kurumu et gönderemedi23 izlenme
Orduda tehlike: "Tarikatlar 2023'ü milat görüyor"38 izlenme
Menzil Cemaati 12 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümüyle ilgili paylaşımlara erişim engeli getirtti32 izlenme
Erdoğan'ın elini sıkıp teşekkür etti ama İtalya 5 bin Türk'ün vize randevusunu iptal etti!
Çok sayıda öğrenci alkışla protesto etmişti: Antalya'da okul cephesinden Erdoğan posterini indiren liseliye ceza kesildi!
Çiftlik Bank'tan sonra Kaşar Bank!
Yer İstanbul: AKP milletvekili kendisini dükkâna almayan esnafı gözaltına aldırdı iddiası