Milyonlarca vatandaş bugün Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitti. Vatandaşlar Kemal Kılıçdaroğlu ve Tayyip Erdoğan arasında bir seçim yaptı.
Saat 17.00'da sandıkların kapanmasıyla oy sayımına başlandı. Saat 18.15'te Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim yasağını kaldırdı.
Türkiye'de açılan sandıklarda Kemal Kılıçdaroğlu öndeyken yurtdışı oylarının sayılmasıyla Tayyip Erdoğan öne geçti. Ülkenin kaderini, önümüzdeki 5 sene boyunca kimin yöneteceğini adeta yurt dışı oyları belirledi.
Halktv.com.tr yazarı Kadri Gürsel de yurtdışı oylarla ilgili şöyle konuştu:
"Arada bir gelip burada yollara, köprülere, hastanelere bakıp 'Ne güzel Türkiye kalkınıyor diye Recep Tayyip Erdoğan hakkında çok olumlu bir izlenim edinerek dönenler.. Aslında bunlar bir kaynak aktarma vasıtaları. Aslında her birinin incelenmesi gerekiyor. Fahiş fiyatlarla maledildiler, böyle bakamıyorlar onlar meseleye.
Sadece yurtdışı oyları değil. Eğer bu seçim 600 bin 700 bin oy farkıyla biterse Erdoğan'ın lehine meşruiyetine çok ciddi gölge düşmüş olacak.
Suriyeliler artı vatandaş yapılan kişilerin oylarıyla seçimi kazanmış olacak. Bu durumda milli iradeye çok ciddi gölge düşer. Ciddi sorgulamalar ile karşı karşıya kalmamız kaçınılmazdır. Bir de şeffaf değil veriler paylaşılmıyor. Gittiğim sandıkta da Arapça konuşan insanlar gördüm."
halktv.com.tr
Birleşik Kamu-İş: "Gıda fiyatlarında yıllık enflasyon yüzde 105'i aştı"41 izlenme
Kara deliğe dönüşen Zafer Havalimanı satılık listesine kondu!54 izlenme
AKP'li Yenişehirlioğlu Rolex skandalından sonra: Gündüz Filistin bayrağı akşam kalpli balonlar216 izlenme
"İtirafçı oldular" iddiasına çifte yalanlama! Murat Ongun da açıklama yaptı17 izlenme
Narin davasında kimsenin bilmediği 'izin' detayı! Diyarbakır valisi ilk kez açıkladı29 izlenme
AKP'nin kalesinden açlık itirafı!28 izlenme
Babası tarafından işkence gören bebeğin annesinden kan donduran açıklamalar!105 izlenme
Çanakkale için hazırlanan kamu spotunda Yavuz Bingöl ve Nihat Hatipoğlu var, Atatürk yok !1178 izlenme
Havuz medyasının yazarı AKP'li Burhanettin Duran canlı yayında teröristbaşı Öcalan'a 'sayın' dedi !
Sokak röportajında dikkat çeken tartışma: Anne 'Yiyorum, içiyorum, geziyorum' dedi; oğlu 'Gençliğimi bitirdiler' diye isyan etti
Emekli Tuğamiral Türker Ertürk: "Rütbelerimiz genetiktir, sökülemez!"
Çiftçi elindeki patatesi satamıyor!