AKP’li milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan ve “turizmi teşvik etmeyi” amaçladığı öne sürülen torba teklifin Bayındırlık İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’ndaki ilk gün görüşmeleri tamamlandı. Yerel yönetimlerin kıyı kullanım hakkı elinden alındı, turizm yatırımlarına yeni istisnalar geldi.
Kültür ve turizmi koruma ile turizm merkezlerinin tespit edilmesine yeni kriterler getiren kanun teklifinde, Cumhurbaşkanı’nın kararıyla belirlenen turizm bölgelerinde özel kuruluşlara yönelik KDV istisnası ve yeni teşvikler içeren düzenleme, muhalefetin itirazlarına rağmen kabul edildi. Ayrıca belediyelerin yönetimindeki kıyı bölgelerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından el konulacak ve bu bölgelerin yapılaşmasına neden olabilecek madde de komisyonda onaylandı.
SINIRSIZ YABANCI ÇALIŞTIRILABİLECEK
Teklifteki bir diğer kabul edilen düzenleme ile de turizm işletmelerinin sınırsız yabancı personel çalıştırmasına olanak sağlandı. Bu maddenin onaylanmasının ardından muhalefet milletvekilleri, işsizliğin artacağı eleştirilerinde bulundu.
İKTİDAR BİR MADDEDE GERİ ADIM ATTI
Otellere servisle havalimanı ve otogarlardan transfer hakkı tanıyan düzenleme ise muhalefetin itirazları üzerine geri çekildi. Böylece belediyelerin kontrolünde olmayan yeni ulaşım araçlarının kentlerde faaliyet yürütmesi engellendi.
BAKAN’IN OTELİ İÇİN YATIRIM
CHP Milletvekili Mürsel Alban, komisyonda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın turizm bölgelerindeki altyapı yatırımları ile ilgili sunumunun ardından söz alarak, “Bakan’a kıyak yapılıyor” eleştirilerinde bulundu.
Geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik’in Bodrum Türkbükü’ndeki Hilton Oteli’ni satın aldığını anımsatan Alban, bu bölgeye 250 milyon TL tutarında altyapı yatırımı yapıldığını bildirdi. Alban, bu yatırımın Bakan Ersoy’un oteli için yapıldığını iddia ederek, “İspatlarım bunu. Bakan’ın oteline özel yapılan bir altyapı. 250 milyon TL’nin 50 milyon TL’lik kısmı başlatılmıştır” dedi.
https://www.birgun.net/haber/secimlealinamayankiyilarayasaylaelkoydular339927
Kayyumdan 9,2 milyon TL’lik Kuran kursu36 izlenme
CHP'li 11 başkandan ortak çağrı: Bu ülkede yatağa aç giren hiç kimse kalmasın78 izlenme
2020’de Vakıflara rekor para aktarımı!114 izlenme
AKP'ye yakın yazarın cemaat rahatsızlığı: 'Bazı cemaat liderleri kripto yapılanmaya devam ediyor, bazıları FETÖ'den kalan köşeleri kapıyor'27 izlenme
Son anket sonuçlarını paylaştı, bomba iddialarda bulundu! "6 AKP'li vekil istifa verecek"43 izlenme
Feridun Düzağaç: "Gülşen’in maruz bırakıldığı hukuksuzluk mide bulandırıcı"39 izlenme
TAYSAD: "Türkiye’de fabrika kapatmayı düşünen yabancı firmalar var"27 izlenme
4 ay önce çektiği video ortaya çıktı! Beyoğlu'nda polisi bıçaklayan saldırgan daha önce de bir polisi 'teke tek' düelloya davet etmiş26 izlenme
Vekilim bahaneyi buldu: Dünya turuna çıkacak!
Araç muayenesindeki fahiş fiyat meclis gündeminde!
Dilruba hapiste cihatçı serbest! "Üç ülkenin terör listesinde olan Hakem el Mutayri İstanbul'da iş kurdu Türkçe kitap basıp cihat çağrısı yapıyor!"
Muharrem İnce'ye karşı konuşmaları alkışlayan 2. Ordu Komutanı hakkında FETÖ iddianamesinde neler yazıyor?