Suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker, yayımladığı videolarda, Bodrum'da lüks otellerde tatil yapan isimlerle ilgili iddialarda bulunmuştu.
Peker, iddiaların arasında en çok konuşulanlardan biri olan Paramount Otel'e, kara para aklama suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz tarafından el konulduğunu ileri sürmüştü.
Çok sayıda ünlü ile siyasiyi de "misafir" ettiği öne sürülen Paramount Otel'in Korkmaz'ın yurtdışına firarı sonrası yeni işletmecisinin kim olduğuna ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.
Gazeteci Seher Yaşayacak, Paramount Otel'in işletmesinin bakanlık onayı ile Kazım Albayrak'a geçtiğini öne sürdü.
Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda, otelin 2 Mart tarihinde el değiştirdiğini belirten Seher Sultan, Be Premium Oteli işleten Free Petrol Ürünleri’nin Paramount Otel işletmesini aldığını iddia etti.
Seher Yaşayacak, iddiasını şöyle açıkladı:
“Yenişafak Gazetesi’ni bünyesinde bulunduran Albayrak Yayın Holding AŞ’nin hissedarı Kazım Albayrak. 7 Eylül 2020’de Gaziosmanpaşa’da Platform Turizm’e ait adreste Free Petrol Ürünleri LTD. ŞTİ’yi kuruyor. 2 Mart 2021’de Bodrum Şube’de Paramount Otel’in adresine şube açıyor. Free Petrol Ürünleri, Orman Bakanlığı’na oteli işletmek için izin başvurusunda bulunuyor. Hadi gelin en başa saralım. Biz Paramount Oteli en son Şaban Kayıkçı’nın şirketi Duja Be Premium olarak biliyorduk. Şaban Kayıkçı bir açıklama yaparak, Oteli 1 Şubat 2021’de kira sözleşmesi Artık kendilerinde olmadığını belirtti. Resmî belgelere bakarak yeni şirketi bulabilirsiniz dedi. Bende uzun uğraşlar sonucu Free Petrol Ürünleri şirketine ve Bakanlık’tan onay için başvuru iznine kadar ulaştım.”
Otel işletmek için bakanlığın son mercii olduğunu belirten Seher Yaşayacak, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Kazım Albayrak’ın şirketi Free Petrol Ürünleri, Gaziosmanpaşa adresinde. Şirketin 485 bin TL’lik hisse payı Kazım Albayrak’a, 15 bin TL’lik hisse payı ise Osman Tellioğlu’na ait. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 24 Mart 2021’de bir inceleme raporu hazırlayarak Bakanlık’a onaya gönderiyor. Orman Bölge Müdürlüğü, Unico Sigorta şirketinin 1 Mart 2021 itibariyle yeni kiracısının Free Petrol Ürünleri olduğunu belirterek izin başvurusunda bulunduğunu Bakanlık’a rapor olarak bildiriyor.“
AKP'li belediyeden İlim Yayma Cemiyeti’ne 186 bin 480 liralık mobilya!158 izlenme
Diyanet’ten Atatürksüz Çanakkale hutbesi30 izlenme
Atatürk için "Yahudi dönmesi" hikayesini nasıl uydurdular?458 izlenme
Bal sağlığa yararlı mı, kimler tüketmemeli?21 izlenme
Enis Berberoğlu 'koronavirüs önlemleri' kapsamında ev iznine çıktı45 izlenme
Bodrum’a 1.845 TL’ye gitti dönüşte 2.192 lira ödedi35 izlenme
Bu da doğruyu söyleyen gurbetçi 'Almanya'da bakkal çırağı iki aylık maaşıyla araba alır, Türkiye'dekiler aynı parayla jantını alır!'44 izlenme
Kadını taciz eden Suriye'liler ve bu duruma gülen iki kazma !2642 izlenme
Sağlık Bakanlığı ilk 4 ayda Afrika'da hastane yapmak için 20 milyon lira harcadı!
Ölümlü kazada asli kusurlu çıktı, yurt dışına çıkmak için ısrarcı
Avcılar'daki Metrobüs kazasının ardından AKP Gençlik Kolları'ndan provokasyon! 'Binlerce yaralı, sayısı belli olmayacak kadar da ölü var'
İmamoğlu: Suç duyurusunda bulunacağım