Sedat Peker’in “15 Temmuz gecesi dağıtılan silahlar”la ilgili iddialarında adı geçen eski AKP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan’ın adı bu defa TÜGVA belgelerinde yine 15 Temmuz’la ilgili biçimde yer aldı. AKP İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu’nun WhatsApp grubu ekran görüntüsünde Ayhan’ın “Tayyip istifa” sloganı attıkları iddia edilen grupla ilgili “Dövün” talimatı verdiği görüldü.
Organize suç örgütü lideri olmakla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker, 8 Temmuz’da paylaştığı tweet dizisinde 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesi Süleyman Soylu’nun talimatıyla sivillere silah dağıtıldığını ve İstanbul’da bu organizasyonun AKP İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından yürütüldüğünü iddia etmişti.
Peker’in tweetlerinde, silahların o dönem AKP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan’ın yardımcılığını yapan, daha sonra ise İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin’e teslim edildiği öne sürülmüştü.
YİNE 15 TEMMUZ, YİNE TAHA AYHAN
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) çeşitli kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tutulduğu ‘paralel yapılanma’ belgelerinin yenileri ortaya çıktı.
Bu belgelerde yer alan ve AKP İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu’nun 15 Temmuz gecesi WhatsApp grubundaki yazışmalarına ait ekran görüntüsünde, o dönem İl Gençlik Kolları Başkanı olan Taha Ayhan’a yönelik ilginç bir detay görüldü.
‘ÖNÜNÜZDE DURANI EZİN’
O geceye dair bilgi alışverişi ve koordinasyonun yapıldığı anlaşılan konuşmalarda, Taha Ayhan’a “Başkanım Taksim’de ‘Tayyip istifa’ diyen bir güruh varmış. İlçeler geçelim mi diye soruyor” şeklinde bir soru yöneltildiği ve Ayhan’ın bu soruya “Geçin dövün” şeklinde yanıt verdiği diyalog yer aldı.
Diyalogun devamı ise şöyle (yazıldığı şekilde):
Allahına kurban reiss
(Taha Ayhan) ARKADAŞLAR İTİDAL YOK DİRENİŞ VAR. ÖNÜNÜZDE DURANLARI EZİN
ALLAHINA KURBAN BAŞKANIM EMRİN OLUR

Mehmet Şimşek de ‘Rönesans’ hayranı çıktı! Ali Mahir Başarır’dan dikkat çeken villa iddiası24 izlenme
Fed’in takip ettiği enflasyonda yeni rekor45 izlenme
Adil Öksüz’ün firarından sorumlu müdüre terfi!151 izlenme
İstanbul'dan Konya'ya otobüsle giden kadında korona çıktı: 50 yolcu aranıyor!181 izlenme
Suriyeliler Türk vatandaşı olmak istemiyor!360 izlenme
SAADET Partisi’nin SAHA EXPO Fuarı'ndaki İsrail protestosuna polis engeli21 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel verileri açıkladı: Can kaybı 6.058'e, vaka sayısı da 254.520'ye yükseldi!80 izlenme
Sokak röportajında konuşan kadın: "5 değil 2 çeşit yesinler. Para bile biriktirirler"21 izlenme
Cem Küçük bile ikna olmadı: "CHP iddianamesinde somut delil yok! Ceza çıkmaz"
Bu satırlar The Economist'te yayınlandı: Kendini Atatürk'ün varisi olarak görüyor
Kartalkaya'dan sonra şimdi de Alanya: Bakanlık iskansız binaya ruhsat vermiş
Fatih Altaylı'dan şok iddia! "Kur Korumalı 'Soygun'da 100 milyar dolar uçtu"