Yaptığı paylaşımlarla iktidara ilişkin çarpıcı bilgiler veren organize suç örgütü lideri Sedat Peker, son günlerde sosyal medya hesabından çeşitli etkileşimlerde bulunuyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan ve güvenlik gerekçesiyle paylaşım yapmaması yönünde BAE yönetimi tarafından uyarılan Peker, geçen günlerde kendisi hakkında yazılan mesajları önce retweet edip 6 dakika sonra sildi. Bu hamle kamuoyunda Peker paylaşımlarına başlayacak mı sorusunu gündeme getirdi. Peker’in bundan sonra nasıl bir tutum takınacağı ise merak konusu.
Cumhuriyet'ten Can Uğur; Peker’in avukatı Ersan Barkın’a kamuoyunun gündeminde yer alan soruları sordu. Barkın, “Gerçekten aylar öncesinde söz verdiği biçimde yayınlarla, bildiği ya da doğrudan içinde olduğunu ifade ettiği eylemleri, dosyaları açıklayabilmesi ancak fiili ev hapsinin kaldırılmasına bağlı” dedi.
“Sayın Peker’in Twitter’daki etkileşimini niçin yaptığını bilmiyorum” diyen Barkın “Bu etkileşimleri geçmişte onun mevcut hukuki durumuna zarar verdiğini biliyorum. Buna karşın kimi zaman yaptığı etkileşimler, videolarında söz ettiği ‘Gerekirse dumanla da insanlara ulaşma’ biçimi” ifadelerini kullandı.
Peker’in herhangi bir paylaşım yapmamasını yorumlayan Barkın, “Bugünkü durumu dijital tecrit diye tanımlanıyor ancak hukuken yaşadığı, zaman zaman sosyalleşmesine izin verilen bir ev hapsi” dedi.
KIRMIZI BÜLTEN KARARI
Barkın açıklamasının devamında Peker’in hangi koşullarda paylaşım yapacağını şu sözlerle belirtti:
“Bu uygulamanın başladığı sırada kendisine, gerek kendisinin, gerekse kendisiyle tanımlanabilecek herhangi bir hesabın iletişime kapatılması ihtarında bulunulmuştu. Sedat Peker, halihazırda hakkında kırmızı bülten kararı olan biri. Dolayısıyla, kırmızı bültenin infazına yani tutuklanması sonucuna yol açabilecek bir eylemde bulunması hiçbir biçimde mümkün değil.
Bu yüzden gerçekten aylar öncesinde söz verdiği biçimde yayınlarla, bildiği ya da doğrudan içinde olduğunu ifade ettiği eylemleri, dosyaları açıklayabilmesi ancak fiili ev hapsinin kaldırılmasına bağlı.
Türkiye’deki muhalefetin, siyasi partiler, basın ya da yurttaşların kendisinin ifade hürriyetinin kısıtlanması sonucu doğuran bu durumun kaldırılması yönündeki yoğun çabasının karşılık vereceği kanaatinde ve bu durumda daha önce verdiği söz uygun davranacağını kararlılıkla ifade ediyor.”
Batman’da 15 santimetre uzunluğunda etçil çekirge görüldü!104 izlenme
Antalyaspor yönetimi İzmir Marşı'ndan rahatsız oldu!959 izlenme
Arzu Sabancı: "Nişantaşı, Bebek, kafeler, Türkçe konuşan yok gibi, simsiyah kıyafetlilerle kaplı"41 izlenme
TRT'ye Atatürk göndermeli veda!1036 izlenme
Bir ihalenin daha altından Erdoğan'ın arkadaşı çıktı!41 izlenme
Süleyman Soylu'dan Sedat Peker'in iddialarına yanıt77 izlenme
İYİ Partili Türkkan’dan çarpıcı iddia!88 izlenme
Ekrem İmamoğlu Erdoğan'a sert çıktı: "Bu zihniyet, ülkenin başından gitmeli"16 izlenme
TRT bir oyuncuyu daha diziden çıkardı
Kamu kurumları AKP'li vekil adayından 40 milyon liraya araç kiralandı!
Hülya Koçyiğit’in damadına kiralanan sahilde 15 milyon zarar tespit edildi, ihale iptal edildi!
AKP üç caminin minaresini yıktı, Mehmet Görmez de AKP'liler de görmedi !