Türk Tabipler Birliği (TBB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Sinan Adıyaman, dünyada devasa hastane modelleri terk edilip az yataklı semt hastanelerine dönülürken, Türkiye'nin tam tersi yola girmesinin ağır sağlık sonuçlarına yol açacağını söyledi. Halkın sağlığının rant uğruna tehlikeye atıldığını belirten Prof. Adıyaman, devlet bütçesini, halkın hayatını ve sağlık personelinin sağlığını tehdit eden sistemden bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.
ACİL HASTALARI TEHLİKEDE
Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, şehir hastanelerinin çözüm değil aksine sorun üreten yapılara dönüştüğünü belirten Adıyaman, inkar edilmesine karşın bu hastanelere belirli oranda doluluk sözü verildiğini, bu yüzden acil hastalar başta olmak üzere genel olarak hastaların şehir hastanelerine yönlendirilmeye çalışıldığını vurguladı. Prof. Adıyaman, “Öyle ki, örneğin Ankara'da Mamak'taki bir acil hasta ambulansla en yakın hastaneye gideceği yerde, en yakındaki 23 hastaneyi geçip en uzaktaki şehir hastanesine yönlendiriliyor. Bu akıl almaz yöntem çok ciddi bir sağlık sorunu” dedi.
Adıyaman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yazdığı mektupta hastanelerin sağlık hizmeti sunmaya uygun inşa edilmediğinden ölümcül enfeksiyon risklerine, sağlık personelinin sağlığını daha da bozan, halkın sağlığını riske atan mekanizmadan vakalara acil müdahaleyi engelleyen sisteme kadar tüm sorunları anlattığını belirtti.
'HALKIN PARASI YILLARCA ŞİRKETLERE AKACAK'
Prof. Sinan Adıyaman, şehir hastanelerinde devletin kendi arazisinde 25 yıllığına kiracı haline getirildiğini belirtirken, “Bu hastanelerin 4 yıllık kira parasıyla şehir hastanelerinin tamamı rahatlıkla yapılabilirdi. Oysa şimdi halktan toplanan vergiler 21 yıl boyunca şirketlere rant olarak akacak” dedi. Adıyaman, sadece 2008'de devletin 6 milyar lira ilave kira parası ödemek zorunda kaldığını söyledi.
Daha önce Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbulİzmir Otoyolu ortak açılış töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehir hastaneleri için kendi cebimizden para vermiyoruz" diye konuşmuştu.
https://haber.sol.org.tr/turkiye/sehirhastaneleridolsundiyehastalarinhayatiriskeatiliyor273809
Türk kozmetik devi iflas etti: Yüzlerce çalışan işsiz kalacak28 izlenme
'Beşli Çete' 842 milyon TL'lik yeni ihale aldı!52 izlenme
Bakan Işıkhan emekliye yarım simit verdi, sosyal medya ayağa kalktı!8 izlenme
Devlet 7 ilde ücretsiz tarım arazisi tahsis edecek93 izlenme
Ekrem İmamoğlu’nu bekleyen zorunlu kadro109 izlenme
Eski AKP'li vekil ortadan kayboldu! 'Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül'ün kilolarca altını buhar oldu!'57 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan ‘cücük’ cevabı35 izlenme
Bahçeli geçmişte de Öcalan İmralı’dan çıksın demiş! Muhsin Yazıcıoğlu’nun eleştirisi yeniden gündem oldu23 izlenme
'Kamunun en az 250 milyarlık vergi alacağından vazgeçildi'
Cemile Bayraktar: Kemal Sunal bu ülkeye yapılmış büyük bir kötülük
Seçim kaybedildi biletler kesildi! Ücretsizdi, 2 Nisan’dan itibaren ücretli oldu!
Sokak röpotajında öyle bir konuşma yaptı ki: "1400 yıldır orucu neyin bozup neyin bozmadığını anlamayan kitleye, bu ülkenin elden gittiğini anlatmaya çalışıyoruz"