Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Trabzon Araklı'da 4 kişinin öldüğü, 6 kişinin de kaybolduğu sele ilişkin açıklamada bulundu.
"Yani sel, taşkın ve heyelanla ilgili saat 12 civarında uyarılarımızı yaptık ama en nihayetinde bu işler Allah'ın işi nerden ne olacağını da bilemiyorsunuz" diyen Pakdemirli, "Gerekli uyarılar yapılmış olmasına rağmen yani kısaca tabir edecek olursak dağın bir parçasından, dağın bir tarafından kopan bir parça aşağıda dere yatağına geliyor ve dere yatağında sürüklenen çamurlu su aşağıdaki 4 binayı yıkmış. 4 bina ev, altlarında da 2 adet iş yeri var. 2 adet iş yerimizi yıkıyor" ifadesini kullandı.
BAKAN 'ALLAH'IN İŞİ' DEDİ, HES'İ GİZLEDİ
Bakan Pakdemirli, "Allah'ın işi" diyerek yaşanan ölümlerdeki sorumluluklarını gizlemeye çalışırken, olayın görüntüleri gerçeği tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.
Bölgede AKP'nin oluruyla yapılan HES borusunun patlaması sonucu meydana gelen sel, tam 4 yurttaşın ölümüne, 6 yurttaşın kaybolmasına neden oldu.
ERDOĞAN DA 'FITRAT' DEMİŞTİ
Sel nedeniyle yaşanan ölümleri ve benzer olaylarda alınmayan önlemler nedeniyle gelen faciaları "Allah'ın işi" olarak tanımlayan AKP, Soma'da 301 işçinin ölümünü de "fıtrat" olarak tanımlamıştı.
Soma Katliamı'na ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu işin fıtratında var" derken, bu sözler büyük tepki çekmişti.
http://haber.sol.org.tr/turkiye/selnedeniyle4kisioldu6kisikayboldubakanallahintakdiridedi264923
ABD Merkez Bankası (Fed), piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı32 izlenme
Soylu'ya 'Sedat Peker' hediyesi39 izlenme
İçişleri Bakanlığı’ndan tartışılacak genelge! Polis müdahalesini kaydedenler engellenip, işlem yapılacak52 izlenme
İşte son İstanbul anketi: 1 ilçe 15 yıl sonra CHP’ye geçebilir!31 izlenme
Istranca Ormanları'nda mantar bolluğu! Vatandaşlar kilosunu 150 liradan satıyor27 izlenme
Narcos Türkiye! Meksika kartellerini aratmayan vahşet: Büyükçekmece kazısından sadece ceset çıkmadı…61 izlenme
Türkiye tarikatlara teslim: 30 tarikat, 400 kol!323 izlenme
İletişim Başkanlığı Erdoğan'ı paylaştı: O sırada Saray'da...27 izlenme
AKP'nin Süleymancı eski vekilinden çarpıcı iddialar: Mesajları ifşa etti
Yazlık Saray'a kamulaştırma! Turizme kapanıyor
Hüsnü Mahalli: Suçlarını örtbas etmek için yalakalıkta sınır tanımıyorlar
Avukat Tozbey: Fuhuş imasıyla AKP’li vekilin evinde ölen Nadira Kadirova soruşturmasının yönünü değiştirmek istiyorlar