Yargı Reformu'nun yürürlüğe girdiği gün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in, geçen yıl yaptığı yazılı savunmasında Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin doğru olduğunu öne sürmesi nedeniyle hakkında “Görevi kötüye kullanma”, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dava açıldı. Avukat Çelik, “Dünyanın hiçbir ülkesinde bir avukata, savunma yaptığı, müvekkilinin sözlerinin doğru olduğunu söylediği için dava açılamaz. Türkiye'de de ilk kez böyle bir olay CHP Genel Başkanının avukatı olduğum için bana uygulandı” dedi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen ve 1725 Aralık sürecinde ortaya çıkan tapelerin içeriğini TBMM'de okumuştu. Bunun üzerine Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu mahkemeye vermişti.
İDDİANAME HAZIRLANDI
Daha önce hakimlik görevinde bulunan ve istifa ettikten sonra avukatlığa başlayan Celal Çelik, Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını yürütüyor. İki ayrı mahkemeye sunduğu yazılı savunmasında yer alan cümleler gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, suç duyusunda bulundu. Hazırlanan iddianamede Çelik'e, Cumhurbaşkanının, oğlu ile arasında geçtiğini iddia ettiği, ‘Sıfırlama Tapesi' ve dönemin TOKİ Başkanı Haluk Karabel arasında geçen ‘Bundan sonra kupon arazileri benden habersiz satmayacaksınız” tapelerini delil olarak ibraz etmesi suçlamasında bulunuldu. Savcılık, yazılı savunmada yer alan bölümleri gerekçe gösterdi ve soruşturma için Adalet Bakanlığı'ndan izin istedi. Bakanlığın onayı üzerine avukat Çelik hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması için bir iddianame düzenlendi.

SÖZCÜ Gazetesi Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ile görüştü. Çelik, müvekkili Kılıçdaroğlu'nu savundu, 4 yıla kadar hapsi isteniyor.
BİR HUKUKSUZLUK YOK
Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na savunmasını sunan Çelik, şunları söyledi: “Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu açıklamaların doğru olduğuna emin olmam nedeniyle hakkımda soruşturma ve kovuşturma yürütülemez. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir avukata, savunma hakkı yönünden böyle bir hukuksuzluk olmamıştır. Bu davada avukatlık mesleği yargılaması, avukatlık mesleğinin savunması olacak. Genel başkanın ifade ettiği olguların doğru olduğunu, sunacağımız delillerle ispat edeceğiz. Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği eleştirel değerlendirmelerin tamamı doğrudur. Yasa bize ispat hakkı vermiştir. Siyasiler yönünden tazminat olabilmesi için o olgunun doğru olmaması lazım. Ben cevap dilekçesinde ‘Genel başkanım doğru söylemiyor' diyecek halim yok. Eleştirilerin dayanağıyla ilgili somut olgular var. Genel başkanın ifade ettiği olguların doğru olduğunu, sunacağımız delillerle elbette ispat edeceğiz.”
SES KAYITLARI İNCELENSİN
Kılıçdaoğlu'nun avukatı Celal Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Hakkımda takipsizlik kararı verilmesini istemiyorum. Avukatlık mesleğini yapıyorum ve mesleğimi nasıl yapacağımı kimse bana öğretemez. Suç işlemediğimi biliyorum. İspat hakkımı kullanacağım, kamuoyunu rahatlatacağım. Ses kayıtları üzerinden inceleme yaptıracağım. Yasa bana bu
yetkiyi veriyor.”
‘Mesleğini kötüye kullanmak' suçlamasıyla hakkında 6 aydan 2 yıla kadar, ‘Cumhurbaşkanına hakaretten' 4 yıla kadar hapis cezası istenen Avukat Çelik, “Ben mesleği kötüye kullanmadım. Müvekkilin talimatını yerine getirmek, doğru söylediğini söylemek nasıl görevi kötüye kullanmak oluyor. Avukatın savunma dokunulmazlığı gibi evrensel bir ilke, hakkımda hazırlanan bu iddianameyle ihlal edilmiş oluyor” iddiasında bulundu. Avukat Celal Çelik, mahkemeye verdiği dilekçede 1725 Aralık'la ilgili tüm tape kayıtları, dinleme ve teknik takip kararları, düzenlenmiş tüm fezlekeler, tüm ifade tutanakları, Oslo Görüşmeleri'ni yansıtan ses kayıtlarının istenmesi de talep edildi.
Rusya'dan Türkiyeye Tehditkar Cevap: "Böyle bir askeri operasyon gerilimi tırmandırabilir ve durumu istikrarsızlaştırabilir"28 izlenme
Kılıçdaroğlu bahsini açtı... İşte Emine Erdoğan'ın dikkat çeken çantaları241 izlenme
Üstün Dökmen'in sözleri tartışma yarattı: "Başörtülü psikolog ve psikiyatr olamaz"39 izlenme
Operasyon Giderek Genişliyor: Gözaltı Sayısı 25'e Çıktı30 izlenme
Emekliyi bu hale getirenler utansın: "Birkaç arkadaş bir araya gelip..."35 izlenme
Nureddin Nebati'nin atanmasının perde arkasında ne var? 'Berat Albayrak gölge patron oldu'39 izlenme
Yeni bir 'Çiftlik Bank' skandalı daha! Onlarca kişi parasının peşine düştü!82 izlenme
Vatandaş sokak röportajında 23 yıllık AKP dönemini 6 dakikada anlattı18 izlenme
Milyonlar harcandı ama kullanılmıyor! Uçak inmeyen havalimanları!
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız "Cenazede 5 ton lokum mu dağıtılır? 20 bin lahmacun, 2 milyonluk çerez faturası geliyor"
Borçlu belediyeye hazine torpili: CHP’liye haciz AKP’liye hibe
Muharrem İnce doğum gününde düğmeye basıyor!