Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile ilgili rüşvet iddialarında adı geçen ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanlığı’ndan bilgi aldıktan sonra görevden aldığı Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun, ANAP döneminin bakanlarından Ersin Taranoğlu'nun kardeşi olduğu anlaşıldı.
Sedat Peker'in gündeme getirdiği “Rüşvet, nüfuz ticareti” iddialarında adı geçen ve iş kadını Mine Tozlu'dan para istediğine ilişkin yazışmalarla da gündeme gelen Serkan Taranoğlu'nun, iş kadınına, “Korkmaz Karaca'ya gitme, o çok para ister” dediği de öne sürüldü.
Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ise İçişleri Bakanlığı'ndan bazı bilgiler istedikten sonra Serkan Taranoğlu'nun istifasını istediği öğrenildi. Taranoğlu'nun görevden alındığına ilişkin parti yetkililerine de bilgi verildi. Adı geçen isimlerden Cumhurbaşkanlığı Ekonomik Kurul Üyesi Korkmaz Karaca ise istifa etmişti. Karaca, istifadan önce İçişleri Bakanı'nın yanına gitti ve onayını aldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Kurul üyeliği ile AKP'deki görevlerinden istifa etti. Karaca'nın parti üyeliği ise devam ediyor.
Serkan Taranoğlu'nun ağabeyi Ersin Taranoğlu ise 18,19, 20 ve 21'inci dönemlerde Sakarya milletvekilliği yapmış bir isim. Ersin Taranoğlu, 53'üncü hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, 55'inci hükümette ise Orman Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.
Saygı Öztürk Taranoğlu'na “Kardeşinizin durumu sizi üzüyor mu?” diye sordu. Cevabı ise şöyle oldu:
"Hiç üzmüyor. Ben, olayları yakından takip ediyorum. Devletin konuşmasını bekliyorum. Sosyal medyada herkes konuşuyor. Bu çağın hastalığıdır. Medyada bu konu konuşuluyor, yazılıyor. Bu da var oluşunun gereğidir. Mine Hanım da bazı şeyler söylüyor. Devlet ve kurumları da tam da bu durum için lazımdır. Ben, ‘Devlet ne diyor' onu bekliyorum. Devlet henüz konuşmadı. Devlet konuşmadan benim konuşmam uygun olmaz. Devletin, her şeyin doğrusunu söyleyeceğinden eminim."
Devlet konuşuncaya kadar iddialarla meşgul olmadığını söyleyen Ersin Taranoğlu "Biz bu köprülerden şerefimizle gelip geçtik. Eğer ülkemizde üç tane temiz siyasetçi varsa bunlardan birisi benim" dedi.
Boşanması kardeşlerin arasını açmıştı
Serkan Taranoğlu, ilk evliliğini ANAP'lı Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu'nun özel kalem müdürüyle yapmıştı. Ancak çift boşandı. Taranoğlu'nun, tanınmış siyasetçilerden ve eski bakanlardan olan ağabeyi Ersin Taranoğlu, bu ayrılık üzerine uzun süre kardeşiyle konuşmadı. Serkan Taranoğlu, ikinci evliliğini ise AKP'ye yakınlığı ile bilinen Ankaralı ünlü iş kadını Nadire İçkale'nin yeğeniyle yaptı.
İstanbul'da orman talanı! Binlerce ağaç gitti, 657 konut geliyor!32 izlenme
AKP'nin memlekette ekonomiyi getirdiği son nokta! "Annem karne hediyesi et aldı"38 izlenme
AKP'li yönetici kısıtlamayı hiçe sayarak düğün yaptı!45 izlenme
Dilan Polat'ın tahliye talebine ret25 izlenme
Seçime günler kala teslim edilmiş: İbrahim Karagül'ün Kiptaş'tan kurasız konut aldığı ortaya çıktı23 izlenme
Kritik iddia: 5 bin polisle seçim sonucu değiştirilecek!377 izlenme
Bir vatandaşın ‘Erdoğan ne yapmış?’ sorusuna cevabı: "Cami yapmış, cemaat yok; hastane yapmış, doktor yok; bina yapmış, alacak gücümüz yok"28 izlenme
MİT’ten PKK’ya nokta operasyonu!29 izlenme
Ortada kanal yok, toplu konut inşaat sözleşmesi var
AKP'lilerde 'Erdoğan giderse hepimiz yargılanırız' korkusu başladı !
Bakan Koca açıkladı: 10.220 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.336.476'ya, can kaybı 22.981’e yükseldi!
Suvarlı beldesindeki halk yeniden sandık başına gitti!