Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, başkanı olduğu Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) toplantısı çerçevesinde yeni açıklamalar yaptı.
Oktay, alkol ve tütün ürünlerinin satışına ilişkin yeni yasakların getirileceğini söyledi.
14 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın başkanlığında yeniden oluşturulan BMYK tarafından ‘Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği’ başlatılacağı açıklandı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, alkol ve tütün satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkân ismi olarak verilmesinin önüne geçileceğini ifade etti.
Milliyet'ten Abdullah Karakuş'a konuşan Oktay, 26 Ocak'taki BMYK’nın üçüncü toplantısını hatırlattı. Bağımlılıkla mücadeleyi "uyuşturucu, tütün ve tütün ürünleri, alkol ve davranışsal (dijital bağımlılık, kumar vb.)" gibi dört ana başlıkta topladıklarını ifade eden Oktay, "Nargilelik tütün ürünlerinde aromanın yasaklanmasına yönelik düzenlemeler yapmak da eylem planlarımız dâhilinde" diye belirtti.
İnternet ortamına da düzenleme getireceklerini belirten Oktay, "Tüm internet servis sağlayıcıları yeni aboneliklerini, aksi talep edilmedikçe, güvenli internet hizmeti ile başlatacak" dedi. Oktay'ın açıklamalarına göre, siber zorbalık ve dijital kumara yönelik de önlemler getirilecek.
https://www.gercekgundem.com/guncel/248245/sigaravealkoleyeniyasaklargeliyor
Bodrum'da yangın büyüyor! Belediye Başkanı, "Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi48 izlenme
Milyonlarca asgari ücretli çalışanlar yarınki toplantıyı bekliyor!22 izlenme
Yıl bitmeden bütçe bitti!127 izlenme
Bartın maden faciasının ardından tutuklanan müdür yardımcısının ifadesi ortaya çıktı: Oturdum ve maaşımı aldım.25 izlenme
Bir ilde taksi ve toplu taşıma ücretlerine zam29 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a seçim mesajı: "Sana verecek 1 yıl değil, 1 günümüz bile yok"21 izlenme
Erdoğan'ın koruma ordusunun giderleri bir yılda iki katını aştı: 1 günde 394 asgari ücret!28 izlenme
Çiftçi sayısı 500 binin altına demirledi!36 izlenme