Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ve ÖTV (III) sayılı listede yer alan sigara ve tütün ürünlerinin asgari maktu ÖTV tutarında değişiklik öngören Cumhurbaşkanı kararına göre, sigarada 0.4539 TL olan maktu ÖTV tutarı ile %67 olan ÖTV oranı değiştirilmedi.
ÖTV (III) sayılı listede yer alan “diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler; homojenize veya yeniden tertip edilmiş tütün; tütün hülasa ve esansları” ile “enfiye ve çiğnemeye mahsus” tütünün asgari maktu ÖTV tutarı da 0.2895 TL’den 0.3899 TL’ye çıkarıldı.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de sigara satan iki büyük gruptan birinin sigaralarına 3 TL zam gelmişti. Grubun sattığı en pahalı sigara 18 TL olmuştu.
REUTERS Sozcu.com.tr
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/sigaradanalinanasgarimaktuvergitutariartti5282468/
İBB’nin AKP’li vekile verdiği usulsüz burs için savcılıktan takipsizlik kararı!48 izlenme
Saray yalanladı ama listeler dolaşıma girdi: "Sahte diplomalı akademisyenleri açıklayın"19 izlenme
Pentagon: Türkiye Suriye'de hava görev emrinden çıkarıldı104 izlenme
Ekrem İmamoğlu: "Milletimiz bir avuç insanı mutlu edenlerden bıktı, onları evine yolladı"24 izlenme
Donan videolara Kılıçdaroğlu reklamı verildi: "Hızlı internet lüks olmayacak"37 izlenme
Erdoğan'ın memleketi Rize'de ucuz ekmek kuyruğu33 izlenme
Akit muhabiri evet'çi bulamayınca isyan etti 'Bu kadar kalabalığın içinde evet'çi yok mu yani !'5625 izlenme
1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlu olsun21 izlenme