Home
01 Mart 2018 ( 118 izlenme )
Reklamlar

Şimdi de sıra DSİ’de mi?

CHP’li Murat Bakan, DSİ şantiyelerinin nakit sıkıntısı nedeniyle kapatıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun, “Şantiyeler mevsim yüzünden kapalı” sözlerini değerlendiren CHP’li Bakan, “Şeker fabrikalarından sonra gözlerini DSİ’nin şantiyelerine, menkul ve gayrimenkullerine dikecekler” dedi

Devlet Su İşlerine (DSİ) bağlı yüzlerce şantiyenin nakit sıkıntısı nedeniyle Türkiye genelinde kapatıldığına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’a Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yanıt verdi.

DSİ’nin geçen yıl Kasım ayında bütçeden ayrılan ödeneğin tamamını harcadığına ve bu nedenle birçok şantiyesine yeni bütçe aktarılana kadar kilit vurduğuna yönelik iddiaları soran CHP’li Bakan’ı yanıtlayan Orman ve Su işleri Bakanı Eroğlu, şantiyelerin kapatıldığını doğrularken gerekçesinin "nakit sıkıntısı" olmadığını öne sürdü.

DSİ’ye ait toplam bin 159 şantiyede 30 bin 4 işçinin bulunduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, 2017 yılı bütçesinin tamamının kullanıldığını, ödenek üzeri imalat gerçekleştiren şantiyelerin ise ihtiyaç duydukları ek ödenekleri “bütçe imkanı dahilinde” karşıladıklarını söyledi. Kasım ayında birçok şantiyenin kapatıldığını da kabul eden Eroğlu, buna karşılık kapatma işlemlerinin nakit sıkıntısı nedeniyle değil, mevsimsel şartlar nedeniyle olduğunu iddia etti.

“Ekonomimiz çöküyor”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtını, önerge sahibi milletvekili Murat Bakan BirGün’e değerlendirdi. Şeker fabrikalarına ait 14 taşınmazın satışa çıkarılması kararını hatırlatan CHP'li Bakan, DSİ’nin taşınmazlarının da aynı şekilde satılması ihtimaline dikkati çekti.

Hükümeti, DSİ’nin taşınmazlarına dokunmaması konusunda uyaran Bakan, şunları söyledi:

“Sürekli gelen zamlar, yükselen enflasyon, düşürülen kredi notları, nakit paranın azalması, cari açıklı, dışa bağımlı yürütülmeye çalışılan bir süreçten geçiyoruz. Öte yanda vergi ödememek için Malta’ya kaçan sözüm ona yerli ve milli unsurlar, yabancı yatırımcılara Türkiye’ye gelin çağrısında bulunuyorlar. Nereden baksanız tutarsızlıktır. Kriz derinleşiyor. Şeker fabrikalarından sonra gözlerini DSİ’nin şantiyelerine, menkul ve gayrimenkullerine dikecekler.”

https://www.birgun.net/haberdetay/simdidesiradsidemi206352.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Adnan Oktar’a Kazakistan ve Duabi’den milyon dolarlar! Arkadaşını ziyaret eden genç kız yangında can verdi Sinan Oğan 1 milyon TL'ye vakıf kurdu AKP döneminde Kur'an kurslarının sayısı yüzde 350 arttı