Ankara Başsavcısı Ahmet Akça, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yaz kararnamesinin açıklanmasının ardından Ankara Adliyesi’nde yeni iş bölümünü belirledi.
T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre; Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş öldürülmesine ilişkin soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili Durdu Özer, Genel Soruşturma Bürosu’ndan alınarak Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu’nun başına getirildi.
Özer’e bağlı olarak Ateş soruşturmasını savcı Ayhan Ay ile birlikte yürüten savcı Durmuş Ali Kaya da Bilişim Suçları bürosuna kaydırıldı. Ateş'in öldürülmesine dair soruşturma ise Başsavcıvekili Ahmet Altun’a devredildi.
Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun yaz kararnamesinin açıklanması sonrasında Ankara Adliyesi’nde kritik değişiklikler içeren iş bölümü belli oldu. Adli tatilin biteceği 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak iş bölümüne göre, Sinan Ateş soruşturmasının koordinatörü olan Başsavcıvekili Durdu Özer, Genel Soruşturma Bürosu’ndan alınarak Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevlendirildi. Savcı Ayhan Ay ile birlikte Özer’e bağlı olarak soruşturmayı yürüten savcı Durmuş Ali Kaya da Özer’in görevlendirildiği Bilişim Suçları Bürosu’na kaydırıldı.
Başsavcıvekili Özer ile savcılar Ay ve Kaya’nın adli tatil nedeniyle izinde olduğu öğrenilirken, soruşturma dosyası ise Başsavcıvekili Ahmet Altun’a devredildi. Adli tatil bitiminde dosyanın bir kez daha Özer’in koordinatörlüğünde savcılar Ay ve Kaya’ya devredilip devredilmeyeceği merak konusu oldu.
Öte yandan adliyenin yeni iş bölümüne göre, son kararname ile İzmir’den Ankara’ya atanan Başsavcıvekili Can Tuncay da genel soruşturma bürosundan sorumlu 5 başsavcıvekilinden biri olurken, Terör Suçları Soruşturma Bürosuna Başsavcıvekillieri Veysel Kaçmaz ve Mehmet Işık bakmaya devam edecek.
Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Başsavcıvekili Halil Maçkaya Memur Suçları Soruşturma Bürosu’na getirilirken, Basın Suçları Soruşturma Bürosu ile Parlamenter Büroya Başsavcıvekili Mahmut Akıncı getirildi. AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasındayken tutuklanan eski THK Rektörü Ünsal Ban soruşturmasını yürüterek dava açan Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma sorumlu Başsavcıvekili Ahmet Yıkılmaz da bu görevine devam edecek.
Gerçek Gündem
İzmir’de de ‘Askıda fatura’ uygulaması başlıyor!69 izlenme
İstanbul Üniversitesi İliç'teki maden faciasına ilişkin ön inceleme raporunu açıkladı: 20 milyon 160 bin metreküplük bir kütle kaymış36 izlenme
Erdoğan da Bahçeli de yeşil ışık yakmıştı: Meclis'e geliyor5 izlenme
Ünlü anketçi tek tek anlattı: "AKP'ye destek yüzde 16'ya kadar düştü. 'Bahçeli Erdoğan'a rest çekti' Kılıçdaroğlu ayrıntısı"44 izlenme
AFAD'ın yatırımları beton ve binaya gidiyor28 izlenme
Samandağ Mağaracık’ta eylemler sürüyor: Oğlum o topraklar için 25 yıl çalıştı, depremde vefat etti22 izlenme
Aydos ormanı yola feda edildi!129 izlenme
Sedat Peker'den 7'nci video! "Sizin yeni uyuşturucu rotanızı anlatacağım"44 izlenme
AKP ilçe teşkilatı, Atatürk portresini Erdoğan'ın portresinin altına indirdi!
Seçim analistinden flaş 23 Haziran açıklaması: Tahmin edilenin ötesinde olabilir
Konu çocuk gelinler: Avrupa ülkelerinde 'ergen doğurganlık' oranının yıllara göre değişimi
Zamlar yetmedi ceza ve vergi yağacak!