Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in, cinayetine ilişkin davasının görülmesine 30 Eylül'de Ankara 32'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. 4 Ekim'e kadar sürecek duruşmalarda, 12'si tutuklu 22 sanık, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı beyanda bulunacak.
Karar aşamasına yaklaşan davada, dosyaya önemli bir yazışmanın girdiği ortaya çıktı. Ateş'in öldürülmesine dair açılan dava dosyasına hakkında soruşturma yürütülen Komiser Talha A.'nın yazışmaları girdi. Talha A.'nın yazışmalarında davanın sanıklarından Tolgahan Demirbaş'a cinayet sonrası bilgi notu gönderdiği belirtildi. Tutuklu Avukat Serdar Öktem için de "Çocukları bulan o" ifadesinin kullanıldığı öğrenildi.

Cinayetin işlendiği dönemde Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube'de komiser olarak görev yapan Talha A.'nın el konulan telefonundan çıkan yeni yazışmaları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye gönderildi.
Talha A.'nın yaptığı yazışmalarda cinayetle ilgili bazı kişilerle mesajlaştığı tespit edildi. Belgeye göre A., o dönem Serdar Öktem'in neden gözaltına alındığına ilişkin soruya "Avukat diye biliyorum. Çocukları bulan o. Çep'in avukatı" diye yanıt vermiş. Davanın sanıklarından Doğukan Çep'in Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia ediliyor.
Yaptığı bir yazışmada gözaltına alınan Emre Yüksel'in Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın özel kalemi olduğunu yazan Talha A., "Kim kaldı, kimi alırlar başka" sorusuna ise "AYY" diyerek Yıldırım'ı işaret ediyor.
Talha A.'nın Sinan Ateş cinayetinden sonra yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiği anlaşıldı. Konu hakkında iletişime geçtiği kişilere, "Dodo yakalanmış", "Tolgahan hapı yuttu", "Ceza alır", "Yardım yataklıktan", "İçerde dökülmüşler" şeklinde mesajlar gönderdiği anlaşıldı.

Talha A., emniyetin bilgi notunu, Sinan Ateş cinayetinden bir gün sonra Tolgahan Demirbaş'a "Olaydan sonra geldi dün reis bu" diyerek attığı belirlendi. Yine Talha A.'nın cinayetten önce ve sonra Tolgahan Demirbaş'la telefonla görüştüğü tespit edildi.
Tolgahan Demirbaş, savcılık ifadesinde bu yazışma sorulduğunda "Atalay ile aynı camia içinde olmamız nedeniyle tanışırız. Sık görüşmem yoktur. Ateş cinayeti ile ilgili bilgi notu talebim olmamıştır. Beni bilgilendirmek için göndermiş olabilir. Bilgi notunu göndermesinin cinayetle ilgisi yoktur" şeklinde cevap verdi.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Talha A. serbest bırakıldı. Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturması süren 17 şüpheli arasında halen Talha A. da yer alıyor. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın arasında bulunduğu 17 kişiyle ilgili soruşturma henüz tamamlanmadı.
Savcılığın, bazı şüphelilere ait el konulan dijitallerin, incelemesinin tamamlanmasını beklediği öğrenildi.
Kaynak:DW Türkçe
YRP’li Emrullah Akpunar kendisine ‘çoban bile olamaz’ diyen AKP’ye katıldı17 izlenme
Ukrayna-Rusya müzakeresinin yapılacağı yer belli oldu39 izlenme
Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk'ü yine yok saydı!27 izlenme
Memurdan 2 günlük uyarı eylemi27 izlenme
Emniyet'te neler oluyor? FETÖ ile mücadelenin kilit ismi görevden alındı144 izlenme
Sağlık Bakanı Koca corona verilerini açıkladı: Toplam vaka sayısı 229.891'e can kaybı da 5.674'e yükseldi!69 izlenme
Eskişehir'de Suriye uyruklu iki grup sokak ortasında sopalarla birbirine girdi!30 izlenme
AKP’den ‘seçilen başkanın yerine başkanlığı bize verin’ başvurusu!228 izlenme
Anayasa Mahkemesi Rahip Brunson kararını verdi
Bu ayıp tarım ve sanayi kenti Sivas’a yeter! Yunan oyuncu vergide ikinci oldu
Barış Atay'a saldıran kişilerin kaçış anlarına ait görüntüler ortaya çıktı!
Oy atmaya giderken bu çocuğu unutmayın! Annesi battaniyeden okul çantası yaptı...